Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale İllerinin yer aldığı Ahiler Kalkınma Ajansı (TR71 Düzey II) Bölgesinde ise demiryolunun İl merkezi olarak sadece Kırıkkale ve Niğde il merkezinden geçmediği, Aksaray ilinde demiryolu ağı bulunmadığı belirtildi.

 

TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında Niğde bulunmuyor. Yüksek Hızlı Tren projesi Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas güzergâhında yaklaşık 406 km uzunluğunda hızlı tren hattı planlandı.

 

Bunun Ankara-Kırıkkale-Yozgat hattında 163 km’lik kısmı tamamlandı.  Projenin 85 km’lik kısmı Kırıkkale il sınırlarında dört ilçeden (Yahşihan, Merkez, Balışeyh ve Delice) geçerken Proje sonucunda Kırıkkale ilinden İstanbul, Konya, İzmir ve Sivas’a hızlı tren hattı ile ulaşım sağlanmış olacak.

 

TR71 Düzey II Bölgesindeki tek havalimanı olan Nevşehir Kapadokya Havalimanı bölgenin turizm potansiyeline cevap vermek üzere 15 Kasım 1998 günü Nevşehir – Tuzköy Hava Meydanı ismiyle hizmete girdi. Havalimanının şehir merkezine uzaklığı 30 km olduğu, şimdiki adıyla “Nevşehir Kapadokya Havalimanı” DHMİ tarafından işletilen uluslararası nitelikteki 12 havalimanından birisi olduğu ve her türlü sivil – askeri trafiğe hizmet verecek standartlara sahip bulunduğu vurgulandı.

 

Terminal binası büyüklüğü 3500m2 ve pist uzunluğu 3000x45 metre olan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın yolcu kapasitesi iç hatlarda 250 Bin kişi, dış hatlarda ise 450 Bin kişi olup toplamda 700Bin (yolcu/yıl) kişilik kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

HIZLI TREN HABERLERİMİZ İÇİN MANŞET FOTOĞRAFLARINA TIKLAYIN
















 

Editör: TE Bilişim