Alışveriş en büyük tutkumuz ama ucuz alışveriş nasıl yapılır sorusuna bir türlü yanıt bulamıyoruz. Kendimizi kötü hissettiğimizde, yeni trendleri takip etmek için ya da tamamen keyiften mağaza mağaza dolaşıp en güzel kıyafetlere ve ayakkabılara ulaşmak isteriz. Hevesle, öfkeyle ya da keyifle çıktığımız bu yolculuk kredi kartı ekstresini gördüğümüzde kabusa dönüşür!

Hem her istediğimize ulaşmak hem de az para harcamak istemez miyiz? Elbette isteriz! Ufak alışveriş sırlarıyla kredi kartı ekstresi kabusunu asla görmeyeceksiniz…
Okuyacağınız bu yazıda giysi tasarımcılarının Brodway Şovları için her şeyi çılgın indirimlerle nasıl aldığı yazıyor. Hafızanızı ve gözlerinizi açık tutun! Alışveriş hileleri burada…
- Birinci Sır : SABIR
Hayatımızın her aşamasında olduğu gibi alışveriş konusunda da sabırlı olmayı öğrenmek gerekiyor! Peki alışverişte sabır ne demek? İndirim zamanlarını takip edin! Örneğin fiyatı 100 TL olan marka pantolonun bir kaç ay sonra hemen hemen yarı fiyatına düşeceğini aklınızdan çıkarmayın! Promosyonlar kesenin en samimi dostudur!
- İkinci Sır : HER KADININ İÇİNDE BİR TERZİ VARDIR
Hanımlar yeteneği konuşturma zamanı geldi! Defolu ürün diye bir şey duydunuz mu? Örneğin bazı yerleri kaçık ya da lekeli olan bir kazak 50 TL’yken 15 TL’ye satılabiliyor. Kaçıkları dikmekse evdeki iğne ipliğe bakıyor. Bunun da ekstra bir ücreti olmayacağı gibi yine ekstreyi gayet hafifletiyor.
- Üçüncü Sır : PAZARLIK ALIŞVERİŞİN YONGASIDIR!
Bir satıcının en büyük becerisi alınacak ürünü yüksek fiyattan satmaktır! Bu küçük pazarlama taktiğini deneyin, ikna kabiliyetinizle istediğiniz ürünü çok daha uygun bir fiyata aldığınızı görebilirsiniz.
- Dördüncü Sır : SEZONU KAÇIRIN
Sezon sonu indirimlerini takip edin. Yazlık kıyafetleri kışın kışlık kıyafetleri yazın almaya çalışın. Farkı kendiniz görebileceksiniz.
- Beşinci Sır : MARKA ŞART DEĞİL YAKIŞMASI ŞART
Farkında değil misiniz? Binlerce marka türedi ve hemen hemen hepsi birbirinin aynı! Üstüne üstelik fiyatları ise oldukça pahalı. Aslında gözünüzün önündeki semt pazarlarında öyle güzel ürünler var ki… Yeterki kendinize yakıştırın ve o sizin renginiz olsun!
- Altıncı Sır : EĞİTİM ŞART!
Alışverişi seviyorsunuz ama kumaşların değerleri konusunda bir fikriniz var mı? Örneğin ipek bir gömlekle kot gömleğin arasında nasıl farklar olur ve fiyatları nasıl değişir bunları bilmeden alışveriş yaparken mutlaka yanılabilirsiniz. Elbette bir terzi ya da tasarımcı kadar derin bilgilere ihtiyacınız yok ama temel kuralları bilmeniz ve ev ekonomisi yapmanız şart!
- Yedinci Sır : KUPON YA DA PROMOSYONLAR ÇÖPE DEĞİL CÜZDANA
Alışveriş ya da tatil amaçlı gittiğiniz yerlerde fatura ya da fişle birlikte elinize tutuşturulan kağıtları hiç incelediniz mi? Çoğunda indirim kuponu ya da promosyonlu ürün olduğu yazıyor. İşte bu durumları boşvermeyin! Örneğin 60 TL’lik bir indirim kuponu yakaladınız ve 120 TL’ye gördüğünüz bir kazağı almak istediniz işte çöp yerine cüzdana giden bu kupon yarı yarıya indirimiyle şişen kredi kartı ekstrelerini hafifletecektir.
- Sekizinci Sır : ALIŞVERİŞ SPORTİFLİĞİ DENEN BİR ŞEY VAR!
Son olarak eğer istediğiniz ürünleri ucuza almaksa niyetiniz ayaklara kuvvet! Çarşı pazar dolaşın, outlet mağazalarını didik didik edin. Aradığınızın uygununu bulana dek gidebileceğiniz kadar gidin! Hem egzersiz sağlıklı yaşam için de önemli!
 
Editör: TE Bilişim