Mehmet Buldurgan tarafından hayata geçirilen ve kısa zamanda büyük ilgi görenwww.sirketortagim.com web portaline üye olan KOBİ’ler       “1. Şirket Ortağım Zirvesi”nde bir araya geldi.

 

KOBİ’lerin ayakta kalması için birleşmeleri gerektiğini vurgulayan Mehmet Buldurgan’ın girişimi olanwww.sirketortagim.com,  Türkiye’nin ilk şirket evliliği zirvesini Marriot Otel Asia’da düzenledi. Şirket evlilikleri zirvesine şirket satıcıları, alıcıları ve danışmanlardan oluşan 100’e yakın kurumsal ve bireysel üye katıldı.

 

İş dünyasının duayen isimlerinden olan Mehmet Buldurgan, www.sirketortagim.com web portalıyla küçük ve orta boylu işletmelerin büyük bir ihtiyacına çözüm oluyor. Web portalında buluşup birbirleri ile görüşme fırsatı yakalayan yatırımcılar, satıcılar ve danışmanlar başarılı bir sinerji ortaya çıkardı. Mehmet Buldurgan’ın hayata geçirdiği Türkiye’deki bu ilk girişim, şirket evliliklerinin kurumsal bir ciddiyetle ele alınmasına ve iş dünyasına yeni bir kültür ve iş anlayışı yerleşmesine sebep oluyor.

 

www.sirketortagim.com web portalında kayıtlı üyelerin katıldığı 1. Şirket Ortağım Zrivesi’ne KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç ve MBCO Strateji Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buldurgan katıldı. Açılış konuşmasını yapan Nurettin Özgenç, “Gelişmiş ülkerin KOBİ’leriyle Türk KOBİ’leri arasında bir fark yoktur. KOBİ’ler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonominin en önemli unsurları arasında yer alıyor. Toplam istihdama katkıları azımsanmayacak kadar büyük olan KOBİ’ler maalesef Türkiye’de yeterince desteklenmiyor” şeklinde konuştu.

 

Zirvede ağırlıklı olarak KOBİ’lerin finansman sıkıntısı yaşadığı ve bu sıkıntıları aşmanın yolları anlatıldı. Alternatif çözüm önerilerinin konuşulduğu 1. Şirket Ortağım Zirvesi’nde KOBİ’lerin evlilik yöntemleri ve şirket değerlerinin şeffaf olarak ortaya konulması gerekliliği de masaya yatırıldı.

 

Şirket evlilikleri alanında Türkiye’nin makroekonomik dengelerinin iyi gözetilmesi gerektiğini anlatan MBCO Strateji Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buldurgan, “İstikralı işletmeler, tutarlı yönetimlerini daha üst noktalara taşımak istiyorsa, bunun yolu şirket evliliklerinden geçer. KOBİ’lerin şirket evliliğini daha rahat yapabilmeleri için öncelikle “tek defter, şeffaf bilanço”ya geçmeleri gerekiyor” dedi.

 

 

Ortaklık projelerinin hayata geçmesi için ciddi bir hazırlık ve yapılanma süreci geçirilmesi gerektiğinin de altını çizen Mehmet Buldurgan, şirket değerlerine artı finansman kaynağı oluşturmak isteyen işletmeler, ortaklık projelerini bir finansman yöntemi olarak kullanabilir” diye konuştu.

 

Kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen 800 üyeli bir ekonomik büyüklüğe dönüşenwww.sirketortagim.com web portalında ilk 1.000 üyelik bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunuluyor. Üçlü bir yapıdan oluşan web portalında; şirketine ortak arayan işletmeler, başarılı ve vizyoner şirketlere ortak olmak isteyen yatırımcılarla, bu alanda hizmet veren danışmanlar aynı platformda buluşuyor.






Editör: TE Bilişim