Türkiye’de Sendikaların üye sayısına göre en büyük sendika Hizmet-İş Sendikası oldu. 


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereğince; İşkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2020 Temmuz ayı istatistikleri 31 Temmuz 2020 tarihinde Resmî Gazetede yayımlandı. 

HİZMET-İŞ Büyüme Trendini Devam Ettiriyor

Hizmet İş Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel konu ile ilgili yaptığı açıklamada;   Yayımlanan istatistiğe göre, HİZMET-İŞ Sendikamızın üye sayısı 309 bin 600 olarak gerçekleşti. Böylece HİZMET-İŞ, Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma özelliğini korudu.


HAK-İŞ İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor
HAK-İŞ’in üyesi sayısı ise, 687 bin 790 olarak gerçekleşti. 2020 yılı ikinci dönem istatistikleri HAK-İŞ’in istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü bir kez daha gösterdi.


Emekçilere ve teşkilatımıza teşekkür ediyoruz


HİZMET-İŞ’e gönül veren tüm emekçilere teşekkür ediyoruz. Mücadelesini onurlu ve ilkeli bir şekilde kararlılıkla sürdüren tüm teşkilatımızı kutluyoruz.


Genel İşler İşkolundaki Tüm Emekçilere Ulaşmayı Hedefliyoruz


HİZMET-İŞ Sendikası olarak, genel işler işkolunda çalışan sendikasız tüm emekçilere ulaşmayı ve örgütlülüğümüzü artırmayı hedefliyoruz. İşkolumuzdaki tüm emekçileri, HİZMET-İŞ’li olmaya davet ediyoruz. Kararlılık ile yürüttüğümüz örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarı, şans değil emeğin sonucudur. Ülkemizin tüm emekçilerinin HİZMET-İŞ’in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Erdemli, adil ve insan onuruna yakışır bir sendikacılık için işkolumuzdaki tüm emekçileri HİZMET-İŞ’e üye olmaya davet ediyoruz. Yeni dönemde HİZMET-İŞ sendikamızın daha da güçleneceğine inanıyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim