Türkiye ve Anadolu Geri Dönüşümcüler Birliği Federasyonu Grand Otel’de düzenlediği iftar programında çeşitli siyasi partilerin eski ve yeni milletvekillerinin yanı sıra  yerel basın temsilcilerini ve geri dönüşüm sektörü çalışanlarını bir araya getirdi.

 

Federasyonun, Birinci   Olağan Genel Kurulu havasında gerçekleştirdiği iftar yemeğine Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 21. Dönem MHP Niğde Milletvekili Mükerrem Levent, Ak Parti 22. Dönem Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Aday, Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arif Hikmet Kanaatbilen, Yeni Yıldız Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen ve davetliler katıldı.

 

Katılımcılar ve davetlilerin birlikte yaşadığı iftar heyecanının ardından Türkiye’nin geri dönüşüm işinin artık Niğde’nin evladından sorulduğun dile getiren Ak Parti 22. Dönem Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin,  “Anadolu’nun ot bitmeyen duman tütmeyen kurak topraklarından yıllar önce çıkarak Türkiye’nin dört    bir yanına dağılarak kimsenin alıp satmadığı şeyleri kendisine ekmek parası edinenlerin bugün gelmiş olduğu noktayı önünüze sermek istedik. Arkadaşlarımız bir araya geldiler, bu işi daha profesyonelce yapma kararı aldılar. Türkiye’nin geri dönüşüm işi artık Niğde’nin evladından soruluyor. Türkiye’nin 81 vilayetinde Türkiye Geri Dönüşümcüler Birliğini kurduk, ardından Geri Dönüşümcüler Birliğini Federasyon yaptık sonra Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu olarak ikinci federasyon kuruldu. Yakında üçüncü federasyonumuz olurunu alıyor ve bunun akabinde konfederasyon oluyoruz. Gelinen nokta ilimiz ve ülkemiz adına gurur duyulacak ölçüde” dedi. 

 

 

DÜNYADA GERİ DÖNÜŞÜMÜN

ENTEGRASYONU BAŞLADI

 

Geri dönüşümcülerin insanlara en iyi hizmeti sunan bir iş adamı grubu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan 21. Dönem MHP Milletvekili Mükerrem Levent “Geri dönüşüm geleceğe büyük yeni teknolojilerle taşınacaktır” dedi.

Geri dönüşümcü çalışma grubu için yola çıktıklarını vurgulayan Levent, “Hurdacı dendiği zaman artık hor görülen, hor bakılan, dışlanan, kovalanan insanlar değil, hurdacıların  eli öpülen insanlar olduğunu bu ülkeye hatırlatmak üzere yola çıktı. Bu konuda da 1 sene içerisinde başarılı olduk. Sokakta kağıt toplayanlar, insanlar tarafından sevgiyle anılmaya başlandı çünkü dünyada geri dönüşümün entegrasyonu başladı. 7 milyara dayanan dünya nüfusunda artık gıda maddeleri ve yer altında bulunan hammaddeler insanları besleyemez duruma geldi. Bizler bu yapının içerisinde en büyük payı alan insanlarız yani geri dönüşümcü ailesi olarak Türkiye’de en büyük fedakârlığı yapan milli gelire en büyük katkıyı veren, dış ticaret açığını en aza indiren, ithalatı frenleyen grubuz” diye konuştu.

 

 

Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Aday ise “Biz geri dönüşücüler olarak bütün illerde teşkilatlanmalarımızı yapıyoruz. Konfederasyonumuzu en kısa samanda faaliyete geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu sayede Ankara’daki sorunlarımızı bir bir aşacağız” dedi.

 

KAYNAKLAR KIT ANCAK TALEPLER SONSUZ

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, konuya büyük önem verdiğini belirterek, “ Olaya bir ekonomik bir de yer kürenin temiz kalması yönünden bakıyoruz. İktisatta kaynaklar kıt ancak talepler sonsuz. Gün gelir madenler, kaynaklar biter ama insanların talepleri sonsuza kadar devam eder. Geri dönüşüm çalışmaları Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Toplum olarak örgütlenmeniz de son derece önemlidir.  Sesinizi duyurmanız, önünüzün açılması konusunda büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

NİĞDE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

 

Geri dönüşüm sektörü çalışanlarının Türkiye çapında bir araya gelerek, “Birlikten güç doğar” düşüncesiyle yola çıktıklarını ve güzel bir oluşum meydana getirdiklerini ifade eden Yeni Yıldız Gazetesi Genel Yayın Müdürü Şerife Türkeş Kanatabilen, gerçekleştirilen programda protokol masasının dikkat çektiğini dile getirerek,“Bütün siyasi partilerin eski ve yeni milletvekilleri birlik olmuşlar. En çok hoşuma giden, dikkatimi çeken protokol masası oldu. İnşallah bu birlik ve beraberliği mecliste de görürüz. Arzuladığımız birlikteliği Niğde’de gördük umarım Niğde Ankara’ya örnek olur. Bu oluşum sonunda da başarının geleceğine inanıyorum” dedi.

 Oluşuma Niğdelilerin öncülük yaptığını dile getiren Kanaatbilen, “ Türkiye’nin her yerinde Niğdeliler geri dönüşüm sektörü içerisinde hizmet veriyor. Bundan dolayı ana kaynak Niğde’ye aktarılabilirse mutlaka Niğde ekonomisi adına bir getirisi olacak, katkı sağlayacak diye düşünüyorum” dedi.

 

GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER BİRLİĞİ FEDERASYONU

YÖNETİM KURULU LİSTESİ;

 

Program sonunda Geri Dönüşümcüler Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu Listesi; Mükerrem Levent, Murat Saha, Şaban Bolat, Teyfik Ülger, Orhan Yıldız, Durmuş Safalı, Burhan Armutçu, Atila Tavusbay, Serdar Altuntaş, Nizamettin Koçyiğit, Hasan Kul, Kudret Kılıç, Mustafa Çelik, Sinan Eşme olarak açıklanırken,

 

ANADOLU GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER FEDERASYONU

 YÖNETİM KURULU LİSTESİ

 

Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Yönetim Kurulu Listesini ise İmdat Aday, Ali Öğüten, Murat Şık, Kenan Nuhut, Cumali Geçili, Hamis Özdemir, Süleyman Gülaşı, Cuma Arı, Durmuş Yağız, Mahmut Uğur Çetin, Rafet Can, Nihat Altuntaş, Ali Temurtaş, ve Tuncer Sabanlı’nın oluşturduğu bildirildi.

 

 FOTO-HABER : MUSA KILIÇ 



Editör: TE Bilişim