TÜMSİAD- Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Niğde Şubesi,  Ahiler Kalkınma Ajansı’nın yapısı, görevleri, verdiği mali ve teknik destekler, Yatırım Destek Ofisinin görevleri, yeni teşvik sistemi, bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınması için yapılması gerekenler konularında TÜMSİAD Yönetim Kurulunu ve Üyelerini bilgilendirmek amacı ile bir tanıtım toplantısı düzenledi.

 

 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve MHP İl Başkanı Hakan Er'in de hazır bulunduğu toplantının açılış Konuşmasını Şube Başkan Yardımcısı Adil Akbayrak yaptı. Akbayrak konuşmasında "TÜMSİAD konferans ve eğitim faaliyetleri ile KOBİ'leri bilgilendirirken bir taraftan da girişimci ruhlarını geliştirmeye devam ediyor.

 

Bu çalışmaların ürünü olarak TÜMSİAD 2010 yılında düzenlenen Avrupa Birliği KOBİ Haftasında 37 ülke arasında katılım sağlayan tüm kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında birinci oldu. TÜMSİAD birçok Avrupa ülkesinden daha fazla faaliyet yaparak Türkiye'yi de üçüncülüğe taşıdı. Bu faaliyetlerine 2011 yılında da devam eden TÜMSİAD yine birinci oldu ve yapmış olduğu faaliyetlerle Türkiye'yi birinciliğe taşıdı. Bu birincilik Avrupa Birliğinin web sayfasındaki diller arasına Türkçeyi de eklemesini sağlayarak farklı bir başarıya da imza atmış oldu." dedi.

 

Açılış Konuşmasının ardından Kürsüye KOSGEB Niğde Sinerji Odağı Uzmanı Elçin Gülec gelerek KOSGEB'in teşvikleri hakkında ve gelecek dönem için KOSGEB'den beklentiler konusunda kısa kısa bilgilendirmeler yaparak soruları yanıtladı.

 

Daha sonra kürsüye gelen Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Serhat TAŞDEMİR iki bölümden oluşan bir sunum gerçekleştirdi. Uzman Serhat Taşdemir sunumunun ilk kısmında Ajansın yapısı, vizyonu, misyonu, organları ve daha önce desteklenen projeler hakkında bilgi verdi.

 

Sunumun ikinci kısmında Haziran ayında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni teşvik sistemi hakkında üyelere bilgi verdi. Taşdemir konuşmasında “19 Haziran 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminde Kalkınma Ajansları genel teşvik sistemi kapsamına giren yatırım konularına yönelik teşvik belgesi düzenlenmesi konusunda yetkilendirildiğini, bu yeni düzenlemeyle yatırımcılarımızın daha önce Ankara’ya yapmaları gereken genel teşvik uygulamaları kapsamındaki başvurularını Niğde’de yer alan Yatırım Destek Ofisimize yapabileceklerini” belirtti.

 

Kapanış konuşması için söz alan Niğde TÜMSİAD Şubesi Başkanı Gülali YILDIRIM, verdiği değerli bilgiler için KOSGEB Niğde Sinerji Odağı Uzmanı Elçin Güleç’e ve Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Serhat Taşdemir’e teşekkür etti ve Kalkınma Ajansı’nın bölgenin sürdürülebilir kalkınması için gerçekleştirdiği çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirtti.










 

Editör: TE Bilişim