Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), 2013 hasat döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştireceğini söyledi.

 

Türkmen, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştireceğini belirtti.

 

Randevuların taahhütnameli alımların başlanmasıyla birlikte alınabileceğine işaret eden Türkmen, randevu alma işleminin, gerçek kişiler için T.C. Kimlik numarası, tüzel kişiler için vergi numarası ile yapılacağına dikkati çekti.

 

Türkmen; “Üreticilere, ÇKS'de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecek. ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellemesi gerekiyor. Ürün sahipleri, TMO'ya arz edecekleri ürünler için www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alabilecekleri gibi kurumun Şube Müdürlüğü ve Ajans Amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabilecek” dedi.


 

Editör: TE Bilişim