Niğde Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sertifikalı Tohum kullanımı desteklemesi müracaatları başladığı bildirildi.
 
2011 yılı üretim sezonu yazlık ve güzlük Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği (Tebliğ No: 2011/23 ) 8 Nisan 2011 tarih ve 27899 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğe göre 2011 yılı üretim sezonu yazlık dönemi için başvurular 08/04/2011 tarihinden 30/06/2011 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.
Güzlük dönemi başvurular ise 01/09/2011 tarihinden 31/12/2011 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.
Yurt içinde üretilip sertifikalandırılan sertifikalı buğday, arpa, tritikale, çavdar, çeltik, nohut, kurufasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kolza (kanola), aspir, patates, yonca, korunga ve fiğ tohumlukları bitkisel üretim faaliyetinde kullanılan Çiftçi kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler desteklemeden yararlanabilecek.
 
BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER
 
1.   Başvuru Dilekçesi
2.   Talep Formu :Bu formda bulunan sertifika ve fatura bilgileri tohumluk bayisi tarafından tasdik edildikten sonra çiftçi, sertifikalı tohumluk kullanılan araziye ait bilgiler kısmını dolduracak ve imzalayacak. Formda yer alan sertifika bilgileri, tohumluk sertifikasındaki bilgiler ile uyumlu olacak.
3.   Tohumluk Satış Faturası: Tohumluk fatura tarihinin, tohumluğun kullanıldığı üretim sezonuna uygun olması gerekiyor. Tohumluk bayisi tarafından faturanın arkasına “bu fatura ile satışı yapılan tohumluk ……. Tarihli ve …………. No’lu sertifikaya aittir.” İfadesinin yazılarak tasdik edilmesi gerekiyor.
4.   Tohumluk Sertifikası Fotokopisi a-) Tohumluk sertifikaları 1 Temmuz 2010-31 Aralık 2011 Tarihleri arasında düzenlenmiş olmalı, b-) 1 Temmuz 2010 tarihinden önce sertifikalandırılan tohumluklar, tohumluk analiz raporu alarak satışa sunulduğu takdirde desteklemeden yararlanabilecek.
5.   Güncelleştirilmiş ÇKS Belgesi: Üreticilerin Çiftçi kayıt Sistemine kayıtlı olması ve 2011 yılı için kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor.
 
                İl Müdürü Nizamettin Bilhan; “Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerin İl Tarım Müdürlüklerimizden temin edeceği Çiftçi Kayıt Formunu (Form-C) muhtar ve azaya onaylatarak, Ziraat Odasından çiftçi belgelerini düzenletip, Sertifikalı Tohum Desteği ile ilgili evraklarla birlikte dönemi içerisinde kendilerinin İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekiyor.” diye açıklamada bulundu.
 
Editör: TE Bilişim