Niğde Valisi Âlim Barut geçtiğimiz hafta sonu İlimiz Ulukışla İlçesi Çiftehan Beldesi’nde incelemelerde bulundu.
 
İncelemeler esnasında Vali Barut’a, Garnizon Konutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Çiftehan Kasabası Belediye Başkanı Göksel Akçam ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Uğurlu ve İl Özel İdare teknik elemanları eşlik etti.
Çiftehan Kaplıcaları’nın modernize edilerek çağa ayak uyduracağını ifade eden Barut, su kullanım hakkı İl Özel İdarede saklı kalmak kaydıyla Çiftehan’da yeni termal merkezlerin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülke geneline bakıldığında doğal güzellik açısından Çiftehan’ın son derece önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Barut, yeni inşa edilecek termal tesislerle Çiftehan’ın ve Niğde’nin termal turizm sektöründe hak ettiği yeri alacağını dile getirdi.
Çalışmalar hakkında incelemelerde bulunan heyete bilgi aktaran yetkililer yeni yapılacak termal tesis için şunları söylediler; “Termal turizm alanında ülkemizin önemli noktalarından birisi olan Çiftehan Kaplıcaları yeniden hayat bulacak. Çiftehan Kaplıca sularının; hem yapılan analiz sonuçlarında belirtildiği gibi, hem de uzun yıllar kaplıcaya gelen misafirlerin anlatımlarından yola çıkarak, faydalarını kaliteli ve lüks bir ortamda sunmak için çalışmalar yaptık. Çiftehan termal binlerce yıldır insanlara şifa veren kaplıca sularını hijyenik ve güvenli bir ortamda beş yıldızlı konforla sağlık-turizm-tatili bir araya getiren konsepti ile ülkemizde ve özellikle bölgede dikkatleri üzerinde toplamıştır. İlimiz Ulukışla İlçesi Çiftehan Beldesi yüzyıllar boyunca şifalı termal suları ve ünlü kaplıcaları ile adını dünyaya duyurmuştur. Çiftehan termal gerek şifalı termal suların içerdiği fiziksel ve kimyasal özellikler sayesinde, gerekse bulunduğu yerleşke, kalite ve güven sayesinde ülkemizin en önemli tesisi olma yolunda ilerlemektedir.”
Vali Âlim Barut incelemesi sonrası yaptığı açıklamasında; “Niğde için Çiftehan’ın önemi tartışılamaz. Amacımız Çiftehan’ı hak ettiği yere taşımak. Bunu atıl binalarla, ömrünü doldurmuş tesislerle yapmamız mümkün değil. Yatırımcımızı bulduk. Şimdi güzel tesisiler yapılacak buraya. İlimizin, kaplıcamızın adı ülke gündemine gelecek, herkes burayı tanıyacak. İl ekonomisi için önemlidir. Termal turizm, gerek sağlık açısından gerekse deniz-kum-su turizmine alternatiftir. İlin gelişimi için her alanda bize düşen görevleri yaptık, bundan sonrada yapacağız” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim