AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil tesislerine bir dizi ziayret gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in de eşlik ettiği programdar Kavaklıoğlu, Işıl Tekstil ve Biliciler Tekstil Fabrikaları ile Toroslar Konfeksiyon Fabrikalarını ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

Tekstil sektörünün Niğde için önemli bir üretim ve istidam alanı olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, Niğde’ye yatırım yapan iş adamlarına teşekkür etti. Her geçen gün Niğde’nin yeni özel sektör yatırımları kazandığını söyleyen Kavaklıoğlu, Niğde OSB’nin ve Bor Karma OSB’nin yeni yatırımlara ev sahipliği yapmaya başladığını, bunda da Niğde’nin teşvikte 5. Bölge yer almaya başlamasının büyük etken olduğunu belirtti.

 

Yeni teşvik sistemi Niğde’ye yarıyor

Niğde’nin 5. bölgede yer almasıyla yatırımda cazip bir adres haline gelmeye başladığını söyleyen Kavaklıoğlu, Niğde’ye 5 milyon lira tutarında yatırım yapan ve 40 işçi istihdam eden bir yatırımcının teşvik belgesi kapsamı yatırımının 3,7 milyon lira destekleneceğini kaydetti.  Teşvikle ilgili de bilgiler veren Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Niğde’nin içinde yer altığı 5. Teşvik Bölgesinde, sigorta primi işveren hissesi desteği 31 Aralık 2013 tarihine kadar başlanılan yatırımlar için 7 yıl, 1 Ocak 2014 tarihinden sonra yapılan yatırımlar içinse 6 yıl olacak. Vergi indirimi 31 Aralık 2013 tarihine kadar yatırımlar için yüzde 40, 1 Ocak 2014 tarihinden sonraki yatırımlar için yüzde 30 olacak. Büyük ölçekli yatırımlar içinse 31 Aralık 2013 tarihine kadar başlanılan yüzde 501 Ocak 2014 tarihinden sonraki için yüzde 40 olacak. Faiz desteği TL cinsi 5 puan, döviz cinsi 2 puan, azami destek tutarı 700 bin TL. Vergi indirimi desteği münhasıran teşvik belgesine konu yatırımdan elde edilecek kazançlara uygulanacak ve bölgemizde yatırım yapan firmalar için yatırıma katkı oranının belirli yüzdesine ulaşıncaya kadar yatırım döneminde tüm faaliyetlerden, elde ettiği kazançlara da uygulanabilecektir” dedi.

Yatırımcılara davet

İş adamlarını Niğde’ye yatırım yapmaya davet eden Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Niğde’deki yatırımlar konusunda özellikle tarımsal üretim ve tarıma dayalı imalat sanayi potansiyeli yüksek bir sektör. Yabancı ve yerli yatırımcılar için Niğde’yi ideal kılan özelliklerinin başında gelişime açık ekonomik pozisyonu ve yoğun ticari büyüme kapasitesi geliyor. Geniş tarım arazilerine ek olarak işgücü yeterliliği ve işgücünün niteliği konusunda Niğde’de uygun koşullar var. Niğde, çok çeşitli sektörlerde yatırımcılar için entegre yatırım fırsatları sunuyor. Yeni teşvik paketiyle de cazibe merkezi olmaya adayız”.


 







Editör: TE Bilişim