Adalet Bakanlığında ve diğer kurumlarda "Yardımcı Hizmetler" sınıfında Teknisyen Yardımcısı olarak görev yapan memurlar, seslerini duyurmak için sosyal medyada bir araya geliyor.


Eşdeğer memurların özlük haklarının çoğundan faydalanamayan bu memur sınıfı, BİMER başta olmak üzere ilgili birimlere dilekçe yazarak haklarına kavuşmaya çalışıyorlar.

İlgili birimlerden ve bürokratlardan yanıt alamayan bu sınıf, sendikal haklardan da yoksun.

Teknisyen Yardımcıları sosyal medyada dile getirdikleri isteklerini şöyle sıralıyorlar:

Görevde yükselme sınavı açılması,

Çalışma saatlerinin düzenlenmesi,

Yasalara göre belirtilen tayin isteklerinin zorluk çıkarılarak yasaları hiçe sayan anlayışın düzenlenmesi.

Teknisyen yardımcılarının çoğu Lisans ve teknik okul mezunudur. Teknisyen yardımcılarına yükselme sınavı açmak istemeyen Genel Müdürlük ihtiyaç bulunmadığını belirtmektedir. Teknisyen Yardımcılarının birçoğu üniversite ve teknik okul mezunu olmasına rağmen garson, çaycı, odacı, temizlikçi, kaloriferci, bahçıvan, boyacı, oto yıkamacı olarak çalışıyor.

Belirlenmemiş çalışma saatleri ve koşulları konusunda insan haklarına aykırı uygulamalarla karşı karşıyalar...

Adalet Bakanlığında üvey evlatları olmaktan kurtarılmayı beklediklerini ifade eden Teknisyen Yardımcıları, yıllardır süren bu belirsiz çalışma koşullarının düzeltilmesi ve görevde yükselme haklarının iadesini istiyor.

Defalarca şikâyetlerini bildirmelerine rağmen ilgili yerlere seslerini duyuramayan, Adalet Bakanlığındaki ve diğer kurumlardaki 150 Bin Teknisyen Yardımcısı, uğradıkları haksızlıkların giderilmesini bekliyor.

 

Kaynak: Mustafa Dinçer

Editör: TE Bilişim