Milliyetçi Hareket Partisi Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, Niğde Üniversitesi bünyesinde kurulacak iki yeni fakülte den Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin Bor İlçesinde kurulmasının gerektiğini söyledi.

 

MHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, iki yeni fakültenin açılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

Tecimer açıklamasında; Niğde Üniversitemizin bünyesinde iki yeni fakülte olarak İletişim Fakültesi ile  Tarım Bilimleri  ve Teknolojileri Fakültesi açılması haberlerini öğrenmiş bulunmaktayız. Niğde Üniversitesinin Niğde ekonomisine, sosyal hayatına etkisinin ne kadar önemli olduğunu biliyor ve gözlemliyoruz. Yeni iki fakülte girişimleri için Niğde Üniversitesi yönetimini ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Tecimer “ Niğde Üniversitesi bünyesinde açılacak olan İletişim Fakültesi ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin İlimiz geneline yapacağı etkinin farkındayız. Bunu en iyi önceden ilçemiz olan komşu il Aksaray’da  gördük. Niğde Üniversitesine bağlı iken iki fakülteyi bünyesinde bulunduran Aksaray,ın İl olmasındaki sebeplerin oluşmasında üniversitenin katkısı görmezlikten gelinemez.  Niğde Üniversitesinden ayrıldıktan sonra Niğde Üniversitesi öğrenci ve bölüm sayıları olarak küçülmüştü”. diyerek Aksaray’ı örnek gösteren Tecimer ;Bu gün Bor İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatının canlanması, yaşaması için fakülte açılmasının tam zamanıdır.” dedi.

 

BORLUNUN KAYBEDECEK BİR ŞEYİ KALMAMIŞTIR.

 

Bor İlçemiz her geçen gün ekonomik olarak geriye gitmektedir. İlçemizdeki bir çok kurum ve kuruluş taşınmış var olanlar ise yetersiz kalmaktadır bu gün artık Borlunun kaybedecek bir şeyi kalmamıştır.  İlçemizin sosyal ve kültürel hayatı bundan 30 yıl öncesi bile daha iyi idi. Üniversitemizin, Niğde’nin sosyal ve kültürel dokusuna yaptığı olumlu katkı Borlular tarafından  takip edilmektedir. Bor İlçemizin Niğde Yerleşkesine çok yakın olmasına rağmen, Üniversitenin getirdiği ekonomik, sosyal, kültürel katkılardan yeterli fayda sağlanamamaktadır.

 

BOR İLÇESİNDE KÖTÜ TABLONUN DÜZELMESİ FAKÜLTE ŞART.

 

Bu güne kadar gecikmiş olan bir fakültenin Bor İlçemizde özellikle Tarım Bilimleri ve Teknolojileri bölümünün açılması şart olmuştur. İlçemiz de kullanılmayan tarım alanlarında, yeterli yapılamayan tarım dallarında, tarım yan sanayi ve işletmelerinde, Şeker Fabrikamızın üretim alanlarının çeşitlenmesinde bu fakülte şarttır.

 

Bor İlçemizde köklü bir değişimin yaşanması, insanlarımızın ufkunun açılması her geçen gün olumsuz hale dönüşen tablonun düzelmesi için, kötü gidişe dur denilmesi için  Bor İlçemize Fakülte istiyoruz.

 

Bor İlçemiz için oluşan bu tarihi fırsatın kaçırılmaması için yapılacak her girişimin, arkasındayız, destekliyoruz.

Kamuoyuna duyurulur. 

Editör: TE Bilişim