Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 10 yıldan bu yana Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi’nin yeni durağı Niğde. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt ve TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un katılacağı etkinlikte, ‘KOBİ’lerin Kurumsal Gelişimi’ konusu detaylı bir şekilde ele alınacak.


Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), ‘Danışman Banka’ anlayışıyla Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği TEB KOBİ Akademi seminerleri, 10. yılında da KOBİ’lerle buluşmaya devam ediyor. Bugüne kadar 47 ilde 24 binden fazla KOBİ’ye ulaşan TEB KOBİ Akademi, bu kez Niğde’de düzenlenecek. 1 Ekim Perşembe günü Niğde Grand Otel’de gerçekleştirilecek etkinlikte Niğdeli KOBİ’ler uzmanlarla bir araya gelecek.


TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un ev sahipliğinde ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt’un katılımıyla düzenlenecek seminerde, Prof.Dr. Tamer Müftüoğlu ‘Global Rekabet ve KOBİ’ler’, Mehmet Sanlı ‘Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler’ başlıklarıyla konuşmalar yapacak.


Niğdeli KOBİ’lere özel 2 atölye çalışması

Tüm gün sürecek TEB KOBİ Akademi’nin öğleden sonraki bölümünde sadece KOBİ’lerin katılabileceği 2 özel atölye çalışması gerçekleştirilecek. İki farklı atölyeye katılacak Niğdeli KOBİ’ler çalışma başlıklarıyla ilgili bilgi edinmenin yanı sıra sorularıyla ve katkılarıyla da atölyelerde aktif bir şekilde yer alabilecek.


“Bugünün Başarılı KOBİ'si Geleceği Nasıl Yönetecek? KOBİ'lerde Stratejik Yönetim”başlıklı atölye çalışmasında KOBİ’lerde stratejik yönetimin uygulanabilirliği masaya yatırılacak. KOBİ sahiplerine, büyüme dönemlerini yönetirken etkili bir stratejik planlama ve yönetim sistemi geliştirmeleri için izlenecek yol konusunda bilgi aktarılacak.

İşletmeniz Gelişim Haritası'nın Neresinde? KOBİ'lerde Büyüme Senaryoları” başlıklı atölye çalışmasında ise KOBİ’lerin karşı karşıya olduğu büyüme süreçleri detaylı bir şekilde analiz edilecek.


TEB, ‘KOBİ’lerin Danışman Bankası’

‘Danışman Banka’ anlayışıyla TEB, 2005 yılından bu yana KOBİ’lerin gelişimine ve rekabette güçlenmelerine destek veriyor. KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda orta ve uzun vadeli yatırımlarında daha dengeli bir yol izlemeleri konusunda destek veren TEB, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi katma değerli hizmetleriyle KOBİ’lere sahip oldukları finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösteriyor, ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz olarak bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyor.


TEB, KOBİ Akademi ile il il gezerek KOBİ’leri uzmanlarla buluştururken, telefon aracılığıyla sunduğu TEB KOBİ Destek Hattı ve internet üzerinden yayın yapan TEB KOBİ TV ile ihtiyaç duydukları her an KOBİ’lerin yanında oluyor. TEB, 500’ü aşkın TEB KOBİ Danışmanıyla KOBİ’lere işlerini büyütmenin ve global rekabette güç kazanmanın yollarını anlatıyor.

Yeni iş fırsatları, pazarlama ve satış bilgileri, yurt dışı ve yurt içi pazarlar hakkında bilgiler, sektörlerle ilgili haberler, sanayi ve ticarete yön veren mevzuat değişiklikleri gibi birçok konuda ücretsiz olarak bilgi paylaşımında bulunan TEB, TEB KOBİ Kulüp ile de işletmelerin satın alma giderlerini yüzde 50’ye varan oranlarda azaltmalarına katkı sağlıyor.


Editör: TE Bilişim