Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Genel Kurulunda aday olan Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Turgut Taygur, bugün gerçekleşen 61. Genel Kurulun ardından bir basın açıklaması yaptı.

 

Taygur açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Bugün gerçekleşen Niğde Esnaf Sanatkarları Kredi ve kefalet kooperatifi genel kuruluna seçim maddesi ekletmek üzere kooperatif ana sözleşmesi gereği 1/10 u olan 450 üyenin çok daha üzerinde olan 627 resmi imza ve 370 adet vekalet topladık ve aday oldum.

 

Fakat görüldü ki bu seçime siyaseti ve binada bulunan bazı çalışanları doğrudan alet ettiler. Çok sayıda görevli ve misafir adı altında kooperatif ortağı olmayan en az 250 kişi sabahın erken saatlerinde binanın toplantı salonunu işgal etmiş durumdaydı. Bizler ve bir çok ortağımızda bunu doğrulamıştır.  Tüm itirazlarımız, uyarılarımız ve şikâyetlerimiz ile haklı olmamıza rağmen mağdur edildik.

 

Birçok seçmenimiz imza yoklamasında oradaki görevliler tarafından ortaklığının olmadığı söylense de defalarca yapılan ısrarlar üzerine nasıl olduysa ortaklığı yok denilen seçmenin kaydı çıkmıştır. Ayrımcılık yapılarak ortaklarımız demokratik hakkı olan genel kurula girememiştir. Esnaf Odalarının salonu girişten salonun içine kadar yetersiz kaldı ve ortaklarımız tepki göstererek geri gitmek zorunda kaldı.

 

Kısacası genel kurul mevcut yönetim ve ortağı dahi olmayan bazı kişiler tarafından etik ve eşit şartlarda gerçekleştirilmemesi için her türlü hileye başvurulduğu ve haksızlık yapıldığı açıkça görülmektedir. Daha öncede söyledik şimdide söylüyorum; kredi kefalet kooperatifi gibi hassas kurumlar ne siyasi partinin nede farklı yoldan gelir elde etme yollarının sıçrama tahtası değildir. Bizler ve kıymetli ortaklarımız bugünkü genel kurulda üzerimize düşeni yaptık ve alnımızın akıyla da çıktık. Biliyoruz ki bizlerin isimlerinin yanında kötü anılacak leke dahi yoktur.

 

Genel kurulda seçim maddesi ekletmek için bizlere gönül veren ve yanımızda olan bütün ortaklarımıza, arkadaşlarımıza ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık."dedi. 

Esnaflar Fahri Eker ile devam... Bu seçim çok konuşulacak..Haberimiz için TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim