Tarımın finansmanı amacıyla 62 yıl önce kurulan ve bugün de kırsal kalkınma için çalışan Şekerbank, başlattığı “Miras Yoluyla Edinilen Hisseli Tarımsal Arazileri ve Sınır Tarımsal Arazileri Birleştirme Kampanyası” ile atıl kalan arazileri tekrar üretime kazandırıyor ve parçalanmış tarlaları birleştiriyor.

 

Türkiye’de yıllık yaklaşık 17 milyar liralık ekonomik kayba neden olan tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi sorununu çözmek amacıyla 15 Mayıs 2014’te 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun yürürlüğe girmişti. Anılan yasa çerçevesinde mirasçılara, bölünen arazilerin anlaşmaya varılarak birleştirilmesi imkanı tanınmış ve söz konusu uygulamadan yararlanmaları için bir yıl süre verilmişti.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen 3 aylık ek sürenin de bitmesine kısa bir zaman kala Şekerbank, “Aile Çiftçiliği Bankacılığı” kapsamında yine bir ilki gerçekleştirerek “Miras Yoluyla Edinilen Hisseli Tarımsal Arazileri ve Sınır Tarımsal Arazileri Birleştirme Kampanyası” başlattı.

 

Atıl kalan parçalı tarım arazilerinin birleştirilmesi, Şekerbank’ın “Aile Çiftçiliği Bankacılığı”nın temel çıkış noktası olan çiftçilerin köyden kente göçünü engellemek için sunulan en önemli çözümlerden birini oluşturuyor.

 

Kampanya; çiftçilerin miras yoluyla hissedarı oldukları tarım arazilerini özel faiz oranları ve uygun ödeme koşullarıyla satın almalarına veya tüm hissedarların anlaşarak üçüncü bir kişiye satmalarına imkan sağladığı gibi, ayrıca kendi arazisine sınır bir başka tarım arazisini de almalarını mümkün kılıyor.

 

Masrafsız, aylık yüzde 1,25’ten başlayan faiz oranı, yılda bir ödeme imkanı ve 60 aya varan vadelerle sunulan “Miras Yoluyla Edinilen Hisseli Tarımsal Arazileri ve Sınır Tarımsal Arazileri Birleştirme Kampanyası”, 15 Eylül 2015’e kadar devam edecek.


Editör: TE Bilişim