CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  TBMM’de yaptığı konuşmada üreticilerin ve çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. Elma ve patates üreticilerinin mağdur olduğunu, borçlarının yapılandırılması gerektiğini belirtti. Bakanlığın, çiftçilerin sorunlarına eğilerek çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

VİDEO AŞAĞIDA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Ülke genelinde, tarımda üreticiler ciddi sorunlar yaşamaktadırlar. Niğde'de elma ve patates üreticisi hasat döneminde ürünlerini satamamaktadır. Doludan da zarar gören elma üreticisi -şu anda elma 10 kuruştan alınmakta- verdiği masrafı karşılayamaz durumdadır. Tarım Bakanlığının bu konuda bugüne kadar yaptığı ciddi bir çalışma yoktur.

    Ayrıca patateste hasat başlamış, ürün 40 kuruşun üzerindeki maliyetine rağmen 30 kuruştan alıcı bulmamaktadır. Bu ürünün değer bulmaması demek, Niğde'deki çiftçinin mağduriyetinin artması, yeni göçlerin başlaması demektir. 

    Çiftçilerimiz ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktadır. Tarım Bakanlığının bir an önce Niğde'deki çiftçilerin borçlarını yapılandırması ve üreticilere destek olması çağrısında bulunuyorum. Elma üreticileri ve patates üreticilerinin sorunlarıyla ilgilenilmesini istiyorum. Üreticinin tarladan veya bahçeden kaldırdığı ürünün değer bulmaması hâlinde yaşayacağı mağduriyet ülke mağduriyetidir”dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Tarım Bakanının yanıtlaması isteği ile üreticilerin sorunlarına yönelik  yazılı soru önergeleri de verdi. Çiftçilerin ürün ekemeyecek duruma gelmeden, ürün değersiz kalıp çürümeden bir an önce Bakanlığın soruna çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.


 
Editör: TE Bilişim