Yeşilgölcük Kasabasında bulunan ÇEKOK Gıdaya ait elma bahçelerini gezerek incelemelerde bulunan Niğde İl Gıda tarım ve Hayvancılık müdürü Asım Baş, ilimizde elma üretimini profesyonel anlamda üretim yapan işletmeleri görmenin güzel olduğunu söyledi.

İl Müdürü Asım Baş Niğde’nin önemli tarım işletmelerinden ÇEKOK gıdayı ziyaret etti. Yeşilgölcük Kasabasında bulunan elma bahçelerini gezerek incelemelerde bulunan Baş’ a Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Solak ve İşletme Müdürü Ahmet Gani eşlik etti. 

Şirket hakkında bilgi alan İl Müdürü Baş, “İlimizde bu şekilde profesyonel anlamda üretim yapan işletmeleri görmek çok güzel. Özellikle bölgemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlaması nedeniyle böyle üretim yapan firmalarımızın sayısının artmasını arzu ediyoruz” dedi.

Müdürlük teknik elemanları gözetiminde tekniğine uygun olarak kurulan elma bahçelerinde sezon boyunca inceleme yaptıklarını ifade eden Baş, "Amacımız elma üreticimizin daha kaliteli ve sağlıklı ürün elde edebilmesini sağlamaktır. Bu zamana kadar önemli bir olumsuzluğa rastlamadık. Elma ağaçlarımız bu dönem ürün verim yönünden de gayet iyi gözüküyor" dedi.


 
Editör: TE Bilişim