Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş Gümüşler Kasabasında bulunan İstiridye Mantarı Üretim tesisini ziyaret etti.

İl Müdürümüz Asım Baş Gümüşler Kasabasında Fatih Bayezit’ e ait istiridye ve kütük mantarı üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İl Müdürüne bilgi veren mantar üreticisi Bayezit ,”Farklı alanlarda üretim yapma merakım vardı. Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün  desteği ve yönlendirmesiyle evimizi bir üretim sahasına döndürerek buradan önemli bir gelir elde edeceğimizi düşünüyorum. İl Müdürümüzün de bizlerin yanında olduğunu ve desteklediğini görmekten çok memnun oldum” dedi.

Bu yıl İl Özel İdaresi kaynakları ile yüzde 60 hibeli 75 ton mantar kompostu dağıtıldığını ifade edene İl Müdürü Baş, “Devletimizin desteklerinin başarı ile hayata geçirilmesini görmek bizleri çok memnun ediyor. İlimizdeki tarımsal üretim çeşitliliğinin artması için İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Güzel ve modern bir mantar üretim tesisi kurmuş olan Fatih kardeşimizi tebrik ediyorum ve tüm genç girişimcilerimize örnek olmasını diliyorum " dedi.
 
Editör: TE Bilişim