Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Orta ve Kuzey Amerika bitkisi olan Ekinezya bitkisi üretiminin Niğde’de üretiminin yapılmaya başlandığını ve bunun yanı sıra Tarım ve Orman bakanlığı tarafından desteklenen Itri ve Tıbbı bitkiler projeler kapsamında yüzde 100 hibe destekli Alıç dikiminin de yapıldığını söyledi.

Niğde Tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş,  tarım ve Orman bakanlığı tarafından Itri ve Tıbbı bitkiler projeler kapsamında yüzde 100 hibe destekli Alıç ve Ekinezya bitkisi dikimlerinin yapıldığını söyledi.

Bakanlığımızın Tıbbi ve Itri bitkiler projesi kapsamında ilimizde iki farklı ürün denemesinde bulunduk. Birisi Alıç, diğeri de Ekinezya’dır. Alıç dikimini ilimizde 4 dekar alanda dikimi planladık. Kastamonu’daki çeşitlerinden en doğal olanı en çok tutulanı ilimizde deneyeceğiz. Alıç dikimini ilimiz Çiftlik ilçesinde gelişimini sağlamak için 4 dekarlık bir alanda dikimi yaptık. Alıç bölgemizin doğal üründür. Bakanlığımız bu iki projeyi yüzde 100 hibe destekleriyle destekleniyor” diye konuştu.

Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ; “Ekinezya, Orta ve Kuzey Amerika bitkisi olup, Amerika yerlileri tarafından uzun yıllar boyunca zehirli böcek ve yılan sokmaları, öksürük, soğuk algınlığı, diş ağrıları, kızamık, çiçek gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Bölgemize en iyi adapte olan cinsi ise Mor Koni Çiçeği olarak adlandırılan türüdür. Uyguladığımız projelerin sonuçları ilimiz açısından çok verimli olmuştur. Bitkinin çiçeklenme dönemi mayıstan ekim ayına kadar sürdüğü için yılda 2 veya 3 kez hasat yapılabilmektedir. Bu durum çiftçilerimizin bitkiye olan talebini artırmaktadır." dedi. 
 
Editör: TE Bilişim