İl Tarım ve Orman Müdürlüğü , Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına KOP Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı (KOP Kırsal) kapsamında” Arıcılar İçin Kop Güneş Enerjisi Paneli ” projesi desteklenmeye değer bulunan 18 proje arasında yer aldı. 

İl Müdürü Asım Baş; “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı ile mekânsal ve sosyo-ekonomik dezavantajları avantaja dönüştüren, güçlü üretim kapasitesi ile dünya standardında ve etkin üretim yapan, istihdam düzeyi yüksek, geliri ülke ortalamasının üzerinde, rekabet ve örgütlenme gücü gelişmiş, pazarlama ağları ulusal ve uluslararası alanda yaygın ve fonksiyonel, sosyal ve fiziki altyapısı sağlam, refah düzeyi yüksek ve şehirle bütünleşik bir Niğde kırsalını oluşturmak için mücadele verdiklerine” değindi.

İl Müdürü Asım Baş “ 2018 yılı içerisinde KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca toplam 5 projelerinin desteklendiğini vurgulayarak, Bakanlık kaynaklarının yanı sıra KOP, AHİKA gibi diğer kaynaklardan farklı projeler yaparak Niğde tarımına katkı yaptıklarını ” belirtti.

İl Müdürü Asım BAŞ “İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından hazırlanan her türlü projede yanımızda olan ve projelerimizi destekleyen KOP İdaresine ve proje hazırlayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Söz konusu proje ile ilgili protokol; KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı adına Koordinatör M. Ümit Yorgancılar ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına ise Proje Koordinatörü Suat Elli tarafından imzalanarak uygulamaya başlandı.

Proje Koordinatörü “Arıcılar İçin KOP Güneş Enerjisi Paneli projemizin toplam bütçesi 842.000,00 TL dir. Bunun yüzde 70’lik kısmı yani 589.400,00 TL si KOP İdaresi Başkanlığınca desteklenecektir. Projenin yüzde 15’lik kısmı proje ortağı Niğde İl Özel İdaresi ve yüzde 15’lik diğer kısmı Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılanacak ve Proje kapsamında Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliğine üye merkez köy ve kasabalarında arıcılık faaliyetinde bulunan arıcılara güneş paneli ve ekipmanları verilecektir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim