Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Kurban bayramı öncesu kurban pazarında v kurban satışı yapılan yerlerde Tarım ve Orman müdürlüğü ekiplerince gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Tarım İl Müdürü Asım Baş, vatandaşların sağlıklı biçimde kurban ibadetlerini yerine getirmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti.
Pazarların giriş noktalarına veteriner kontrol noktaları koyduklarını belirten İl Müdürü Baş, “Veteriner hekimlerimiz bu noktalarda mesai mefhumu gözetmeksizin sağlık taraması yapmaktadır. Bu çalışmalarımı Kurban Bayramı boyunca da devam edecektir” dedi.

Ayrıca vatandaşların ‘hastag’ adlı mobil uygulamayı cep telefonlarına indirip küpe numarası bilgisiyle hayvana dair tüm bilgileri edinebileceklerini kaydeden İl Müdürü Asım Baş, hayvan pazarında sıkıntı yaşanması halinde İl Müdürlüğümüzdeki yetkililere ulaşabileceğini de belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Baş; “ Bayramda bir takım yükümlülüklerimiz var kurum olarak vatandaş olarak duyurmamız gereken yükümlülükler var. Hayvan seçiminden başlıyor, keseceğimiz kurbana kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Bayramda keseceğimiz kurbanlıklar hem yaşına uygun, hem dinimize uygun olması gerekiyor. Dinimizce kurbanda küçük hayvanların kesilmesi uygun değil. Ayrıca bakanlık olarak HAYSAT diye bir programımız var. Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımız bu programa internet üzerinden aldıkları hayvanların küpe numaralarını girdikleri zaman hayvanın tüm bilgilerine buradan erişebiliyorlar ve vatandaşlarımız buna dikkat etmeleri gerekiyor. Kurban bayramı nedeniyle kurum olarak 3 veteriner arkadaşımız hayvan pazarını kontrol ediyor ve emniyet müdürlüğüyle birlikte yol kontrollerimiz başladı. Kurban bayramı süresince 3 arkadaşımız sahada görev yapacak. Herhangi bir şikayet olduğu zaman müdahale edecekler” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim