Niğde Tarım İl Müdürlüğünce  yürütülmekte olan Hayvancılık Projeleri kapsamında gebe düve dağıtımları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Karatlı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 44 ortağına her birine 4 adet olmak üzere 176 adet Holstein ırkı gebe düve dağıtılmıştı.
 
Merkez Hacıabdullah Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 70 ortağına da her birine 2 adet olmak üzere 140 adet Holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.
 
Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanmakta olan Süt Sığırcılığı Projesi çerçevesinde  Hacıabdullah Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 868.000 TL  değerinde 140 adet  (70 aile X 2 Baş) holstein ırkı 2-7 aylık gebe düve kurayla sahiplerine dağıtıldı.
 
Hacıabdullah Tarımsal Kalkınma Kooperatifine gebe düvelerin yanında işletme binası ve makine-ekipman için 115.780 TL. ve kişi başına 500’ er TL. olmak üzere 35.000 TL.de yem kredisi kullandırılacak. Kullandırılacak toplam kredi ise 1.266.780 TL. olacak.
 
Bakanlığımızca kredilendirilen Altunhisar - Yakacık, Ulukışla – Aktoprak ve Çiftlik – Divarlı Kasabaları Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine de önümüzdeki günlerde gebe düvelerin dağıtımı yapılacak.


Editör: TE Bilişim