İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Zirai İlaç Bayileri ile Tarım Kredi Kooperatiflerine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Bitki Koruma Ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik ve bitki koruma ürünlerinin reçeteli satış usül ve esasları hakkında yönetmelik hükümleri çerçevesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.


İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdür Vekili Sadettin Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili İlhami Küçük, İlçe Müdürleri, Zirai İlaç Bayileri ve Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri katıldı.


REÇETESİZ ZİRAİ İLAÇ SATAN BAYİLERE 5.000 TL. CEZA VERİLECEK


Toplantıya katılan Zirai İlaç Bayileri ve Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerine Reçeteli satışın önemi vurgulanarak, reçetesiz ilaç satan bayilere 5.000 TL. reçetesiz ilaç kullanan üreticilere ise 1.000 TL. idari para cezası uygulanacağı hatırlatıldı. Ayrıca il genelinde reçete yazmaya yetkili 43 görevli personel olduğu hatırlatılarak, reçete kullanımıyla ilgili bütün çiftçilerin bilgilendirildiği kaydedildi.





Editör: TE Bilişim