Niğde İl Müdürlüğü TAR – GEL Mühendis ve Veteriner Hekimleri tarafından; İl ve İlçe Merkez Kasaba ve Köylerde ki çiftçilere yönelik 2016    yılı kış dönemi çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kış Mevsimi İlk Çiftçi Eğitim Toplantısı Edikli Kasabasında başladı ve Konaklı, Orhanlı, Alay, Kiledere, Yeşilgölcük, Yıldıztepe ve Hacıabdullah Kasabaları ve Çarıklı, Kömürcü, Ağcaşar, Kayırlı, Tırhan ve Hasaköy Köyleri ile devam etti. Bugün ise Ovacık Köyünde gerçekleştirilmektedir. Toplantıya İl Müdürü Murat TÜRKMEN,  İl Müdürlüğü İdari kadrosu, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa SAĞ, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR,  TAR – GEL Personelleri,  Köy Muhtarı ve çok sayıda çiftçiler katıldı.  

Niğde Merkez Köy ve Kasabalar ile tüm İlçelerimize bağlı köy ve kasabalardan sorumlu TAR- Gel personellimiz,  Çiftçilerimizin kış aylarında ki boş zamanlarını iyi değerlendirmek amacıyla il genelinde 6 ilçe merkezi, 23 Kasaba ve 131 Köy olmak üzere Toplam 160 yerleşim yerlerinde çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları hazırlanan bir program çerçevesinde devam ediyor.

Bu toplantıların yapılmasının amacı; çiftçilerimizin özellikle kış aylarında boş vakitlerini değerlendirmek, bilgilerini artırmak, tarımsal yeniliklerden, tarımsal desteklemelerden haberdar olmalarını sağlamak, çiftçilerimizin karşılaştıkları temel sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm yollarını onlara göstermektir. Kısacası Bakanlığımızın Stratejik Planları doğrultusunda Niğde İlimizde kırsal kalkınmayı sağlamaktır.    

Tar - Gel personellerimizde kendilerine bağlı köy ve kasabalarda hazırladıkları eğitim programı doğrultusunda çiftçilere; Tarımsal Desteklemeler, Münavebeli Üretim Modeli,  Tarımsal Kuraklık, Ekonomik Yatırımlar, KOP Yatırımları,  Toprak Analizleri, Ürün Sigortası, Bitki Hastalık ve Zararlıları, Hayvan Hastalıkları, Küpeleme, ŞAP Aşılamaları başta olmak üzere tüm aşılamalar, Hayvan Hareketleri, Süt Hijyeni ve Antibiyotik Kalıntısı,  Gıda Güvenliği, Arıcılık Faaliyeti, Yem Bitkileri,  Organik ve İyi Tarım Uygulamaları, İnsanlarda bağımlılık yapan bitkiler hakkında bilgilendirme ve önleyici tedbirlerin alınması ve anız yangınları gibi konularında bilgilendirme yapıyorlar. 

Her çiftçi toplantısı sonunda da Kasaba ve Köylerde çiftçilerimizin karşılaştığı temel tarımsal sorunlar,  Çiftçilerimizin ve İlçe Müdürlüğümüzden beklentileri ve İl ve İlçe Müdürlüklerimizin Çiftçilerimize tavsiyeleri yapılarak toplantılar sonlandırılmaktadır.

     

                                                                                                                                       

Editör: TE Bilişim