Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ramazan Ferhat, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında Niğde’ye 316 büyükbaş hayvan dağıtımı yapacaklarını söyledi.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ferhat, “ KASDEP kapsamında Karaatlı Kasabası’nda 44 aileye 4’er hayvan olmak üzere toplam 176 büyükbaş hayvan yardımında bulunduk. Ayrıca, Hacıabdullah Kasabası’na da 70 aileye 2’şer inekten 140 büyükbaş hayvan dağıtımı yapacağız” dedi.
   
SAĞLIK VE EĞİTİM YARDIMLARI DEVAM EDİYOR   
 
      SYDV Müdürü Ferhat, SYDV olarak bir yıl içerisinde yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. 6 bin 500 kişiye yakacak yardımında bulunduklarını belirten Ferhat; “3 bin kişiye gıda, 276 kişiye eğitim ve 128 kişiye de sağlık yardımında bulunduk. Genelde ise, 17 ihtiyaç sahibi ailenin evi tamir edildi. 60 şehit ailesine ve 22 gazi ailesine yoksullukla mücadele çerçevesinde Şartlı Nakit Transferi şeklinde yapılan çalışmalarda 4 bin 161 haneye sağlık ve eğitim yardımı yapıldı” dedi.
      
SEVGİ MAĞAZASI’NDAN 400 AİLEYE KIYAFET
   
Sevgi Mağazası’nda 400 fakir aileye kıyafet yardımında bulunduklarına da değinen Ferhat, 140 mülteciye de kıyafet, gıda ve sağlık yardımında bulunduklarını ifade etti.
Ferhat, 7 adet bireysel gelir getirici proje gerçekleştirildiğini ve 7 adet KASDEP Projesi’nden 4 âdetinin hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim