Piyasalar da ekonomik kriz had safhadayken Bor TOKİ’de Sosyete Pazarı kurulmasına tepki gösteren Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil;” Sosyete Pazarı birkaç kişiye kira geliri getirecek, bir kişi bu pazardan para kazanacak diye Niğde ve Bor esnafı mağdur ediliyor” dedi.

Oda Başkanı Alim Yeşil;”Sosyete pazarına gelen esnafların yüzde 95’i başka illerden geliyor. Kısaca bu işte mafyalaşma var. Biz istiyoruz ki;” Memleketimizin gelir kendi esnafımızda kalsın, bırakın kendi yağımızda kavrulalım” dedi.

Niğde Bor TOKİ’e Sosyete Pazarı kurulmasına Niğde ve Bor’da ki esnaflar tepki gösterirken Niğde Terzi Odası Başkanı Alim Yeşil, Bor Belediyesinin Bor TOKİ’de Sosyete Pazarı kurulmasına izin vermemesi gerektiğini belirterek, Sosyete Pazarının Niğde ve Bor esnafına zarar vereceğini ileri sürdü.

Alim Yeşil konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi.

“ Daha önce Niğde merkezde kurulan sosyete pazarı tepkiler üzerine kapatıldı. “ Esnaf olarak zaten sıkıntıdayız. Bu kadar esnaf dükkanını siftahsız kapatırken böyle bir Pazar açılma düşünesi yanlış. Biz esnaflar çok zor durumdayız. Çoğu esnafımız çekini ödeyemiyor, senedi protesto oluyor, kirasını ödeyemeyen esnafımız var. Ekonomik sıkıntı çok büyük. Bir an önce Sosyete Pazarının kapatılması gereriyor. Çünkü dışarıdan gelen bu Pazar işletmecileri yerli  pazarcı esnafımızı rahatsız ediyor. Bor Belediye Başkanımızdan bu konuya duyarlı olmasını istiyoruz. Ayrıca bu sosyete pazarlarının kapatılması gerektiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazarcılarla yaptığı toplantıda bizzat belirtti. Niğde merkezdeki sosyete pazarının açılmamasına izin vermemesinden dolayı da esnafların ve şahsım adına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Alim Yeşil açıklamasının son bölümünde ise; “ Esnaflarımızı ilgilendiren bir başka sorun ise, KOSGEB tarafından verilen 50 bin lira kredinin başvuru yapan bütün esnaflara verilmesi ekonominin canlanması açısından ve esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik darboğazın aşılması noktasında büyük katı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim