Niğde Belediyesi ve Niğde Özel İdaresi  Niğde Bem-Bir-Sen Şubesi arasında, çalışan memurların ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.


NİĞDE BELEDİYESİ MEMURLARI İÇİN SÖZLEŞME

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Bem-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Ergün Yılmaz, Bem-Bir-Sen Başkan Yardımcıları İlyas Yağız, Hüseyin Uçar, Selçuk Altınsoy, Recep Yaşar, KAĞİP Niğde Şube Başkanı Suna Soysal, İl Özel İdaresi Bem-Bir-Sen Temsilcisi Bülent Tüfekçi, Bem-Bir-Sen Niğde Belediyesi temsilcisi Fatih Kaya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ziyarette bulunarak teşekkür plaketi takdim ettiler.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Göreve geldiğimiz günden bu güne çalışanlarımızın hakkını, alnının teri kurumadan verme gayreti içerisinde olduk. Bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bem-Bir-Sen Niğde şubemizle imzalamış olduğumuz sosyal denge sözleşmemiz Bem-Bir-Sen üyesi çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bem-Bir-Sen yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek ikinci kez göreve seçilmiş olmasından dolayı da hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bem-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Ergün Yılmaz ise Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür plaketi sundu.


 NİĞDE İL ÖZEL İDARESİNDE DE  SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ


Niğde İl Özel İdaresi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

İmza töreni Niğde Valiliği toplantı salonunda Niğde Valisi başta olmak üzere BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, BEM-BİR-SEN Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ve BEM-BİR-SEN Niğde İl Başkanı Ergün Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşti.



Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesi ile İl Özel İdaresinde çalışan 657 sayılı devlet memurlarına tabii 99 personele ortalama 450 TL ile 500 TL arasında ödeme yapılacak olup 2014 ve 2015 dönemini kapsayan bu sözleşme ile sözleşmeye taraf olan çalışanların ekonomik durumunu, işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde iyileştirmek, çalışanların performansını artırmak, hizmet kalitesini yükseltmek ve katılımcı bir çalışma düzeni oluşturmak hedeflenmektedir.


BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç imza töreninde yaptığı konuşmada  “Yerinden yönetimde kamu çalışanı teşvik etmek ve verimliliği artırmak amacıyla Sayın Valimiz de kamu çalışanlarını gözeterek sosyal denge sözleşmesini imzaladığı için teşekkür ediyor, yeni sözleşmenin çalışanlara, bizlere ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.   


Törende konuşan Vali Kılıç ise, “Niğde İl Özel İdaresi Türkiye’de seçkin bir özel idaredir ve her geçen gün örnek çalışmalara imza atmaktadır. Yaptığı ve ürettiği projeleriyle çalışmasıyla gayretiyle örnek bir Özel İdaredir. Marifet iltifata tabidir. Bu başarıda tüm çalışanların payı vardır. Bu noktada çalışanların gayretini bir noktada karşılamak gerekiyordu. Özel İdare Genel Meclisimiz ve Yönetimi mümkün olan sosyal denge sözleşmesinden son limit olan yasal olarak mümkün olan son imkânı personeline bugüne kadar ki performanslarının bir karşılığı olarak vermek istediler. Konu bizim önümüze de gelince bizde memnuniyetle karşıladık ve bu sözleşme ile yasanın müsaade ettiği son limitten biz memurlarımıza bu yıl içerisinde ödeme yapacağız. Bu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.


 

Editör: TE Bilişim