Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesine yapmayı düşündükleri Otobüs Fabrikası hakkında gerekli incelemeler yapmak üzere İlimize gelen Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin, asistanı Josmia ve Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yavuz Kavaklıoğlu ile birlikte Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ı makamında ziyaret etti.

 

Bor Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Bor Karma Organize Sanayi Bölgesine Çin Sanayicilerinin Otobüs Fabrikası kurulması için daha önce  Bor’da ki girişimleri ardından, ön protokol imzalanmıştı.  Geçtiğimiz günlerde Niğde heyeti Çin’e davet edilmişti. Çin’de Niğde Valisi Alim Barut Başkanlığında bir dizi incelemelerde bulunan heyet incelemelerini tamamlayıp, ilimize yeni gelişmelerle dönmüştü.  Niğde Valisi Alim Barut, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile Bor Karma Organize Bölgesinde kurulması düşünülen sanayi merkezi için geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda Türk-Çin İş Adamları Dernek Başkanı ile gerekli ön protokol imzalanmıştı. Yapılan protokol maddelerini teyit etmek ve gözden geçirmek için asistanı Josmia ile ilimize gelen Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ı makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,İlimizin ve ülkemizin gelişmesi ve kalkınması yönünde yerel yönetim olarak tüm kurumlarla bütünlük içerisinde çalışmaktayız.Önümüzdeki günlerde Çinli sanayi girişimcilerin Bor Karma Organize Bölgesinde kurmayı planladıkları Sanayi Merkezi ile ilgili güzel oluşumları destekliyoruz.İnşallah hayırlı ve uğurlu bir sonucun birlikte yaşanmasını temenni ediyorum. Tüm emeği geçenlere Bor kentim adına teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum.    

 

Ziyarette yapılan protokol ve maddeleri ile yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

Editör: TE Bilişim