Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Şoför ve Nakliyeci esnafları ile Şoförler odasında bir araya gelerek gündemi değerlendirme bundan sonra izlenecek yol hakkın da toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan; “Kamyoncu esnafları yük değil kahır çekmekte olduğunu Nakliye ücretlerinin 3-4 yıldır aynı olduğunu ama akaryakıttan tutun araç muayene bedellerinin ve belge ücretlerinin her yıl arttığını söyledi.

Ülkemizde, Niğde’mizde karayoluyla yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 95’ini Nakliyeci esnafları yapmakta olduğunu ifade eden Kızıltan; “ Taksici, minibüsçü, kamyoncu, otobüsçü ve servis taşımacılığı yaparak bu zor ve meşakkatli mesleği yapmaktayız. Biz şoför esnafları olarak işimizi ve mesleğimizi severek yaz kış demeden zaman aralığı olmadan her daim bu yollarda uzakları yakın ederek ve sevdiklerine kavuşturmaktayız. Bizler bu mesleği yaparken çocuklarımızın geçim nafakasını kazanmak geleceğe güvenle bakabilmek için evimizden ve sevdiklerimizden fedakârlık yaparak bu mesleği yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim bu saatten sonra yapacak başka bir mesleğimiz yok. Geçinmek için bu mesleği yapmak zorundayız. Bu mesleğe gönül veren cefakâr şoför ve nakliyeci esnaflarımızın sorunları öylesine fazladır ki saymakla bitiremeyiz” dedi.

Bütün her şeye zam gelirken Nakliye ücretlerinin 3-4 yıldır aynı olduğunu belirten Kızıltan; “ Bizler evimizde rahat rahat uyurken bizlerin ihtiyaçlarını zamanında yetiştirme telaşına girerken dönüş için yolda nerden ve nasıl yük bulabilirim telaşına düşmüştür. Yolcunun işini Allah bilir kimin ne zaman nasıl varacağını. Yolların durumu, trafik şartları ve kışın bu yük ve yolcu taşımacılığının durumunu şoför kardeşlerimden başkası bilemez. Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması ve nakliye kira bedellerinin 3-4 yıl önceki fiyatlardan taşınması vergisi, araç muayene bedelleri, K1,K2,C,L,D1, D2 belge ücretleri, yol ve köprü ücretleri her yıl yüzde 30-40 artması şoför esnaflarını bu işi yapamaz hale getirmiştir. Bu masraf ve vergileri üst üste koyduğumuzda bu kesime yapılmış çok haksız bir yük yüklemiş durumdayız. Bizleri yöneten büyüklerimize sormak isterim, bu yük adil ve makul müdür! “ dedi.

Editör: TE Bilişim