SİPER-SEN Genel Merkez Yönetimi  teşkilatlanma çalışmaları için Niğde'ye geldiler.


Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası Genel Başkanı Cenap Daştan, Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda sivil personellerle bir araya geldi. 


Kısa adı SİPER-SEN olan Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası Genel Başkanı Cenap Daştan beraberinde Genel Sekreter Ahmet Sağlam, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdemir ile birlikte Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Polis Meslek Yüksek Okulunda teşkilatlanma çalışmalarında bulundular. 


Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde PMYO’da çeşitli birimlerde görevli sivil personeli ziyaret eden SİPER-SEN Genel Başkanı Cenap Daştan ve beraberindeki heyet Emniyet Teşkilatında görev yapan sivil personelin sorun ve çözümleri konusunda sendikalaşmanın önemini anlattılar. 


SİVİL PERSONELİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR

SİPER-SEN Genel Başkanı Cenap Daştan Niğde ziyareti ile ilgili sivil personelllerle yaptığı toplantıda; Emniyet Teşkilatı Sivil Personelin Sendikaya üye olma hakkı Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü girmesinin ardından SİPER-SEN sendikamızı kurduk. Emniyet Teşkilatında çalışanEmniyet Hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarındaki personel tarafından artık sendikal haklar kullanılabiliyor. Emniyet Teşkilatında, Genel İdari Hizmetli Memurlar, Teknisyen Yardımcıları, Ahcı, Teknisyen, Şoför, Tekniker gibi sınıflar altında görev yapan binlerce sivil personelimiz mevcut. Bu arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü, taleplerinin savunulması gerekiyor.  Sorunlarımızın çözümünü içeren bir çok taleplerimiz var”dedi. 

SİVİL PERSONELİN HİYERARŞİDE YERLERİ DAHA BULUNAMADI

Genel Başkan Daşdan, konuşmasının devamında; Bütün kurumlarda görevde yükselmeler mümkün iken, Emniyet Teşkilatındaki sivil personel memur girmişse memur olarak devam etmek zorunda kalıyor. Teknisyen Yardımcısı olarak girmiş ise yine Teknisyen Yardımcılığından başka bir göreve sınavla dahi gelemiyor.  Görevde yükselme sınavları Emniyet Teşkilatında açılmıyor. Büro hizmet koluna bağlı sivil personelin çalışması gereken birimlerde, emniyet hizmetlerinin görülmesi maksadıyla yüksek maliyetlerle yetiştirilen polis memurlarının çalıştırılması kamu yararına aykırıdır. Sivil Personel sınıfı personellerimizin kurum hiyerarşisinde daha yerleri bulunamadı. Yine teknisyen yardımcısı arkadaşlarımızın unvan ve mesleki açıdan görev tanımı yapılmamıştır, ekonomik ve çalışma şartları bakımından büyük haksızlıklara uğramaktadırlar. Teşkilatımızda görev yapan sivil personelin bir çok sorunu vardır. Bu güne kadar bu sorunlar hiç dillendirilmedi. En basit bir örnek verecek olursak; Bu güne kadar Emniyet Teşkilatında görev yapan Emniyet Hizmetleri de dahil bütün personele silah taşıma ruhsatı verilmekte, ancak Emniyet Teşkilatındaki Sivil Personel emekli olduktan sonra normal vatandaş gibi ruhsat harcı ödeyerek Buldurma Ruhsatı almak zorunda bırakılmaktadır. Bunun gibi onlarca çözüm bekleyen sorunlarımız mevcuttur. Biz bunları SİPER-SEN olarak gerek Ankara’da TBMM’deki çalışmalarımızda milletvekillerimize, parti yöneticilerimize,  gerekse bu konuda çalışma yapması gereken diğer kamu kurumları nezdinde üyelerimizin verdiği güçle sürekli paylaşım ve takip içindeyiz.  Niğde'deki arkadaşlarımız sendikamıza büyük ilgi gösterdiler” dedi. 


Yapılan toplantıların ardından üye kayıtları alındı. İl Temsilcisi görevlendirilmesi konularında görüşmeler yapıldıktan sonra heyet  Niğde'den ayrıldı. 



 


Editör: TE Bilişim