Niğde’den de il temsilcisi Şerafettin Çopur’un katıldığı basın açıklamasına bütün illerden temsilciler ve bir kısım üyeler katıldı.








Bütün illerden temsilci ve bazı üyelerin yoğun katılımı ile Siper Sen üyeleri Ankara TBMM Dikmen girişi kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Siper Sen
  üyesi yaklaşık 500 kişilik grup Genel Merkez binasından çıkarak ellerinde döviz ve pankartlar ile  TBMM Dikmen girişi önüne geldi.

Kalabalık bir grupla TBMM önüne gelen Siper Sen üyeleri burada sık sık slogan atarak hak ve taleplerini iletti.

Siper-Sen Genel Başkanı  Cenap Daştan, TBMM önündeki basın açıklamasında Emniyet  Teşkilatında görev yapan sivil personelin sorunlarını dile getirdi.

UCU AÇIK GÖREV TANIMINA HAYIR!

Genel Başkan Cenap Daştan konuşmasında; “Bizler Emniyet Teşkilatının sayısı 16 binden fazla olan sivil personelleriyiz. Bugün buraya İçişleri Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne, şuan gündemde olan İç Güvenlik Yasasının muhatabı olan siyasi parti temsilcilerine ve kamuoyuna sesimizi duyurmak için gelmiş bulunmaktayız. Bizler 657 sayılı kanun gereğince istihdam edilen, fakat bu kanunun niteliğine göre nicelik ilkesinden uzak bir şekilde , keyfiyetin kanunlara meydan okuduğu bir ortamda çalıştırılmaktayız. Sorularımız taleplerimiz mazisi iki asra yakın olan kurumumuz tarafından ötelenerek çözümsüz bırakılmıştır. Ucu açık görev tanımı sebebiyle bin ne diyorsam o!,  idareciliği hiçbir yetki çerçevesinde yoktur. Bizler için türetilmiş angarya görevlere son verilmesini istiyoruz” dedi.

POLİSLERİN BÜROLARDA ÇALIŞMASI MALİYET İLE ÇELİŞKİLİ

Cenap Daştan; Kurumumuz büro hizmetlerinde var olan personel ihtiyacını sahada aktif çalışması gereken, asayişten sorumlu, polis memurlarıyla gidermekten vazgeçmelidir. Sivil personelin aslı görev alanı olan çalışma alanlarından 70 bine yakın polisin asli görev alanları olan sahada görevlendirilmesi emniyet teşkilatı içerisindeki çalışma barışını da sağlayacaktır. Polisin bürolarda görevlendirilmesi maliyet ve fayda planlamasın da ki çelişkiyi de açıkça ortaya kaymaktadır.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇILSIN

Yıllardır görev de yükselme sınavı açmayarak görevi dışında her türlü angarya işler yaptırarak mağdur edilen Teknisyen Yardımcılarının eğitim durumuna göre sınavsız olarak teknik ve idari hizmetler sınıfına alınmasını istiyoruz.

GİH’LER İÇİN YENİ KADROLAR VERİLSİN

Genel İdari Hizmetler sınıfında çalışan ve yıllardır kariyer hakkı elinden alınan personele bilgisayar programcılığı, uzmanlık, şeflik, müdürlük kadrolarının verilmesini istiyoruz”dedi.

EMNİYETİN İÇİNDEYİZ, POLİSLE AYNI RİSKİ TAŞIYORUZ

Genel Başkan Cenap Daştan konuşmasının devamında; “Keyfiyetin ve özel işlerin bitmesi adına Teşkilatımızda görev yapmakta olan Teknisyen Yardımcısı kadrosunda çalışan sivil personelin unvan bazında görev tanımının bir an evvel yapılması talebimizdir. Teknik kadroda teknisyen olarak çalışan personelin teknikerlik kadrolarının önünün açılması ve arazi tazminatının verilmesini istiyoruz. Emniyet Teşkilatında Çalışan biz sivil personelin çalışma alanları ve şartlarına bakıldığında en az Emniyet  Hizmetleri Sınıfı kadar risk, stres ve tehlike arz etmesi nedeniyle, sivil personelin e yıpranma payından yaralanmasını istiyoruz.

DİSİPLİNE GELİNCE POLİS KANUNU, MÜKAFATA GELİNCE YOKUZ…

657’ye tabi olan biz sivil personeller polisler gibi 3201 sayılı emniyet disiplin tüzüğünce cezalandırılmak yerine 3201’den çıkartılıp sivil personel çalıştıran diğer kurumlarda olduğu gibi bizler içinde yeni bir sivil yönetmelik hazırlanıp ona tabi olmak istiyoruz” dedi.

 

Siper Sen Genel Başkanı Cenap Daştan’ın konuşması sırasında “ Disipline gelince polislerle aynıyız, mükafata gelince neden yabancıyız”, “Yıpranma payı istiyoruz”, Görevde Yükselme Engellenemez” Sivil Memura Sivil Amir”, “Yardımcı Hizmetler Köle Değildir” gibi sorunlarını içeren bir çok slogan atıldı, ilginç dövizler taşındı.

BUGÜN YÜZLERLE, YARIN BİNLERLE ALANLARDAYIZ

TBMM önündeki basın açıklamasının ardından Siper-Sen üyeleri Kızılay’a kadar yürüdü. Burada diğer katılımlarla oluşan kalabalık topluluğa bir konuşma yapan Siper-Sen Genel Başkanı Cenap Daştan; Yıllarca ezilen, sömürülen, kanuni hakları gasp edilen, her türlü mobbinge maruz kalan biz Emniyet Teşkilatı Sivil Memurları,   kısılan sesimizi güçlendirmek, gasp edilen haklarımızı almak, bu devletin gerçek memuru olmak için, bugün yüzlerle alana çıktık, yarın binlerle yine alanlarda olacağız. Tüm mesai arkadaşlarımızı güçlerimizi birleştirmeye, sesimizi gürleştirmeye davet ediyorum. Yasal ve anayasal haklarımızın tarafımıza verilmesine talep ediyoruz” dedi.

Daha sonra topluluk alandan ayrıldı.


Editör: TE Bilişim