Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, 7 Haziran’da yapılan Genel Seçimler sonrası piyasalarda yaşanan durgunluğun esnafı mağdur ettiğini söyledi. 


Niğde’de borç taahhüdünü yerine getiremeyen esnafların ceza evine girdiğine dikkat çeken Göktepe, "Esnaf vergisini, kirasını, borcunu ödeyemez hale geldi” dedi. Niğde esnafının durumunu değerlendiren Göktepe:, “7 Haziran’dan sonra piyasalarda bir durgunluk var. Esnafımız çok mağdur oldu. Hükümetin kurulmayışın dan doların yükselişi, altının yükselişi esnafımız büyük sıkıntıya soktu. Vergisini ödeyemez hale geldi. Kredisini ödeyemez hale geldi. Dükkan kirasını ödeyemez duruma geldi. Bizim esnaflarımız namuslu şerefli esnaflardır, borçlarını ödemek ister ama piyasaların durgunluğu hükümetin kurulmayışı piyasada istikrarın olmayışı esnafımızı mağdur etti" diye konuştu.

"Borçlarını ödemek için taahhüdünü yerine getiremeyen esnaflarımız ceza evlerindeler. Biz burada istiyoruz ki sayın vekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Vedat Bayram’ın esnafın sorunlarıyla ilgilensin. Esnaf taahhüt verdiğinde ödeyemezse dükkanı kapanıyor" diyen Göktepe, "Kendisi ceza evine gidiyor. Aile düzeni bozuluyor. Bu insanlar nasıl borçlarını ödeyecekler. Onun için derim ki sayın başbakanımıza bu sıkıntıları iletmiş olsalar bunları meclise bir önerge olarak sunarak bizim esnafımıza yardımcı olsalar bizleri çok memnun ederler. Biz bunları sayın vekillerimizden özellikle istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Tüm Niğde halkının Kurban Bayramını kutlayan Göktepe: “ Kurban bayramı yaklaştı. Biz esnaflar olarak Niğde halkından şunu istiyoruz. “Yerli esnaflarımızdan kendi esnaflarımızdan alışveriş yapmasını istiyoruz. Burada yapılan alışveriş esnafımızın ekonomisine, Niğde ekonomisine katkısı olacağını bilsinler. Onun için yerli esnaftan alışveriş yapmayı tercih etmelerini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim