Niğde’de Fırıncıların Zam talebi oluşturulan komisyonda ve Tarım ve Orman Bakanın ekmeğe zam yapılmayacak açıklaması üzerine fırıncıların beklediği zam komisyondan da çıkmaması üzerine 1 TL olan simit fiyatlarına dünden itibaren 1 lira 25 kuruşa çıkartılması ekmek çıkartan fırıncıları çileden çıkarttı.
 
Geçtiğimiz hafta içeresinde Fırıncılar Odası tarafından yapılan toplantıda Niğde belediyesinden Ekmeğe zam talebi  olumsuz  olarak sonuçlanmasının ardından kara kara düşünen Fırıncı esnafı Simit ve benzeri unlu mamullere zam yapılmasını  anlam veremezken, ekmeğe de  biran önce zam yapılması noktasında  yetkilileri göreve davet ettiler. İki ay önce bir torba unun fiyatı 65 TL’den satılırken bugün unun torba fiyatının 105 TL’ye çıktığını ve her gün zararına iş yaptıklarını belirttiler.
 
Tüm Türkiye genelinde un , susam, yağ ve  buna bağlı ürünlere gelen zamlardan dolayı Niğde’de Simit ve benzeri ürünlerin satış fiyatları 1  TL den  1.25 ile 1.50 arasında değişmesi Halk arasında şok etkisi yaratırken ,Fırıncıların ekmeğe istedikleri  zam taleplerinin sonuçsuz kalması  fırıncı esnafını  çileden çıkartırken ,onların  kullandıkları malzemeye zam geldi onların ürettikleri unlu mamullerin masrafları artıda  bizim ürünlere de  aynı hatta daha fazla zam geldi neden Ekmeğe  zam yapılmıyor diyerek tepkilerini  dile getirdiler.
 
Biran önce Ekmek fiyatlarına zam isteyen esnaflar biz  şu anda zarar ediyoruz ,eğer bu fitarlar böyle devam ederse  önce  elaman çıkartacağız  ve ekmek sayısını azaltacağız ,daha da olmazsa fırınların kapılarına kilit vurmak zorunda  kalacaklarını ‘söylediler
 
 
 
Editör: TE Bilişim