Cumhuriyet tarihinin sosyal güvenlik alanında en kapsamlı reformunu gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların iş ve işlemlerini kolaylaştırmak için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.



Niğde SGK İl Müdürü Adil Demir; “Emeklilik yaşından maaşına, muayene katılım borcundan adına yatan prim miktarına kadar vatandaşın bir çok sorusuna tek mesajla cevap veren SMS sistemini kullanıma açan SGK, hizmetlerin daha etkin, hızlı, kolay erişebilir ve yüksek standartlarda olması için cep telefonu üzerinden hizmet vermeye başladı” şeklinde konuştu.



Kurumun Teşkilat kanunun numarası olan 5502’in servis numarası olarak belirlendiğini söyleyen Demir; “Artık tüm operatörlerden (Avea Turkcell Vodefone) 5502 SMS Bilgilendirme servisine belirlenen şekle uygun olarak SMS gönderilecek ve her bir SMS 1 TL olarak ücretlendirilecek. Teknolojiye yaptığı yaptığı yatırımları hizmete dönüştürmede büyük bir başarı sağlayan Kurum, 5502 kısa mesaj yolu ile zaman ve iş gücü kayıplarının en aza indirilmesi, hizmetlerin çabuklaştırılması, posta giderlerinin azaltılması, otokontrol sağlanarak kayıp ve kaçakların ortadan kaldırılması ve gelirlerin arttırılmasını hedefliyor” dedi.



5502 kısa mesaj servisinden yararlanabilmek için yapılması gerekenlere vurgu yapan Demir; “Adıma en son ne kadar prim yatırıldı: “P” ilk işe giriş tarihim ve tolam hizmet günüm ne?, “PT” Emekli Aylığım ödeniyor mu?, “E” En son ödenen emekli aylık tutarım ve ödemenin yapıldığı banka?, “A” Sağlık Hak Sahipliği var mı? “S” Muayene katılım Payı Borcum Ne Kadar? “MPAY” Ne zaman optik cam alabilirim? “CAM” Ne zaman optik çerçeve Alabilirim? “CERCEVE” yazıp boşluk bırakarak tc kimlik numarasının ve aile sıra numarasının yazılarak 5502 servisine SMS atılması yeterli olacak” dedi.



Editör: TE Bilişim