Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün, Ahiler Kalkınma Ajansının 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilerek Kayıt dışı Çalışmalara Yönelik Saha Çalışması Ve Program Hazırlanması adlı başvurusu  değerlendirildi ve destek almaya hak kazandı.

 

Söz konusu desteğin tahsisi için Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kurumumuz arasında Eylül ayı sonu itibariyle bir sözleşme imzalanacak.

 

10 günlük proje kapsamında;

·         İl Müdürlüğümüz personeli için Kurumsal Kapasitemizin artırılmasına yönelik 4 günlük eğitim programı,

·         İlimizde Tarımda Kayıt dışı istihdamın sebeplerinin ve hali hazır durumunun tespit edilmesi kapsamında  5 gün süreli saha araştırması yapılacak,

 

Elde edilen verilerin analizi ile rapor ortaya çıkacak ve  kayıt dışı ile mücadele kapsamında eylem programı oluşturulacaktır. Böyle bir çalışmanın İlimizde daha önce yapılmamış olması projenin önemini artırmakta.

 

SGK İl Müdürlüğü  bünyesinde oluşturulan Proje Ekibinin gayretli çalışmalarının netice vermesinden memnuniyetini ifade eden İl Müdürü Adil DEMİR Proje Ekibi ile yaptığı toplantıda ‘Geleceğe yatırım yapmak için bugünden Proje çalışmalarına ciddiyetle devam etmenin ne kadar önemli olduğu bu proje ile ortaya çıkmıştır ‘dedi.

 

Toplantıya Proje Başkanı Ömer Faruk İLHAN, İl Müdürlüğümüz şeflerinden Elif TÜRKELİ, Kurumumuz personellerinden Yüksel AYDIN ve Merve TANIK katıldı.


 

Editör: TE Bilişim