Yurt içi sertifikalı fidan/çilek fidesi ve standart fidan kullanımı desteği müracaatları başladı
 
2011 yılı üretim sezonu yazlık ve güzlük Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan  Kullanımı Desteği ile ilgili 11 Mayıs 2011 tarih ve 27931 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Tebliğe (Tebliğ No : 2011/25 ) göre  2011 üretim sezonu yazlık dönemi için başvurular 11/05/2011 tarihinden 29/07/2011 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.2011 üretim sezonu güzlük dönemi için başvurular ise 01/10/2011 tarihinden 31/12/2011 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.
 
Sertifikalı  Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan kullanarak en az 5 dekar bodur veya yarı bodur meyve fidanları ile kapama bahçe,en az 10 dekar bodur veya yarı bodur olmayan meyve fidanları,bağ ve narenciye alanlarında aşılama yöntemiyle çeşit değiştirme,en az 3 dekar çilek fidesi ile 2011 yılında tesis edilen bağ/ bahçelerde üretim faaliyetinde bulunan,ÇKS’ye kayıtlı çiftçiler desteklemeden faydalanabilecekler.
 
SERTİFİKALI FİDAN/ÇİLEK FİDESİ VE STANDART FİDAN KULLANIMI DESTEKLEMESİ BAŞVURULARINDA İSTENİLECEK BELGELER
 
1- Güncelleştirilmiş ÇKS Belgesi (Üreticinin,Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması ve  2011 yılı için kayıtların güncellenmesi gerekmektedir.)
2-Başvuru Dilekçesi ve Taahhütname
3-Fidan/Fide Kullanım Desteklemesi Talep Formu
            *Bu formda bulunan fidan/fideye ait bilgiler kısmı ,fidan/fide üreticisi veya tohumluk bayisi tarafından fidan/fide sertifikası ve standart fidan belgesiyle uyumlu şekilde doldurularak,tasdik edilecek,araziye ait bilgiler ise; çiftçi tarafından doldurularak imzalanacaktır.
4-Satış Faturası
            *Fatura tarihi,sertifika/standart fidan belgesi tarihinden, tüplü ve açık köklü fidanlarda ise bitki muayene raporu tarihinden sonra olacaktır.
Faturalara fidan/fide üreticisi veya tohumluk bayisi tarafından fidan/fide türü, çeşidi,belge numarası,etiket aralıkları yazılacaktır.
5-Fidan/fide veya aşı materyaline ait sertifika belgesinin bir örneği
6-Fatura düzenleyen kişiye ait; Fidan/Fide Üretici Belgesi veya Tohumluk Bayii    Belgesinin (Kamu Kuruluşları hariç) bir örneği
7-Bitki Muayene Raporu (2011 yılı öncesinde belgelendirilmiş fidanlar için) 
8-Bağ/bahçe kiralanmış ise kira sözleşme belgesinin bir örneği
 
Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin; İl Tarım Müdürlüğünden temin edeceği Çiftçi Kayıt Formunu (Form-C) Muhtar ve azaya  onaylatarak, Ziraat Odasından çiftçi belgelerini düzenletip, Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteği ile ilgili evraklarla birlikte dönemi içerisinde şahsen Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için zamanında ve doğru beyanla müracaat etmeleri gerekmektedir.
 

Editör: TE Bilişim