Hayali olmayanın gerçeği de olamaz diyen Milletvekili Gültekin: “Türkiye’nin heyecanla beklediği yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temeli dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından atılarak, 60 yıllık hayalimizi gerçeğe dönüştürme yolunda tarihi bir adımın atıldığını kaydetti.

Türkiye’nin makûs tarihi değişti diyen Milletvekili Gültekin şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 18 yıldır hayal edilenleri yaparak, yapılamaz denilen projeleri peş peşe hayata geçirdik. Dünya salgınla uğraşırken ülkeler vatandaşına bakamaz durumdayken, biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından temeli atılan TOGG Mühendislik Tasarım ve Üretim Merkezleri de Türkiye'nin yarım kalmış yerli otomobil hikâyesinin yeniden yazılacağı bir yer olacak.  Fabrika 18 ayda tamamlanarak, 2021 yılında da hat montaj işlemlerinin başlamasıyla yaklaşık 4.300 kişiye iş istihdamı sağlayacaktır. 2022 yılının sonunda ilk seri üretimini gerçekleştirerek Avrupa'nın, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modelini Türkiye'den yola çıkacağını söyledi”.

Babayiğitlere teşekkür ediyorum

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile bir araya gelerek Türkiye’nin Otomobilini yapacak ortak grubu oluşturan babayiğitlerimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi “Biz çalışırsak, gayret gösterirsek, devlet-millet olarak sırt sırta verirsek, Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur.” Buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmayarak destek olan Anadolu Grubu’na, BMC’ye, Kıraça Holding’e, Turkcell ve Zorlu Holding yöneticilerine aziz milletimiz ve Niğdeli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.

Türkiye her şeyin en güzelini yapabilecek potansiyele sahip

Türkiye'nin gelişmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyenler bugün olduğu gibi dünde de vardı. Bütün sorun Rahmetli Erbakan hocamızın da söylediği gibi Türkiye’nin şeftali yerine motor üretmek istemesiydi. Türkiye’nin gelişmesini istemeyenler İHA, SİHA ve otomobil değil de varsa yoksa şeftali üretsin istiyorlar ama Türkiye eski Türkiye değil artık. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yerli ve milli her alanda adından söz ettiren bir ülke haline gelmiştir. Bu vesile ile ülkemizin ilk motor fabrikası teşebbüsünü başlatan, sanayileşme fikrinin yılmaz savunucusu Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle minnetle yâd ediyorum.

Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

Devrim otomobilini müzeye mahkûm edenler, artık devrin otomobilinin yollarımızda kullanılmasına mani olamayacaklar. Devrimin hikâyesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kâbusa dönüştürüldüğünün de bir örneğidir. Daha önce uçak yapan, motor geliştiren, silah üretenlerin başına ne geldiyse, Devrimin başına da aynısı gelmiştir. Türkiye hangi adımı atarsa atsın dışa bağımlı içimizdeki guruplar hemen karşı çıkıyor. Milletimiz bu zihniyetin kimler olduğunu çok iyi biliyor. Kimler için çalıştıklarını kimlerin sesi oldukları gün gibi aşikârdır. Türkiye’nin büyümesini istemeyen zihniyeti Aziz milletimize havale ediyorum.  İstedikleri kadar karşı çıksalar da

İHA’yı üreteceğiz!,  SİHA’yı üreteceğiz!, Yerli denizaltını üreteceğiz!, Milli savaş gemimizi üreteceğiz! , Milli savaş uçağımızı üreteceğiz! Milli tüfeğimizi üreteceğiz!, Yerli otomobilimizi üreteceğiz!,  İnşallah, pek çok projemizde olduğu gibi Türkiye'nin otomobili Projemizden de hep birlikte alnımızın akıyla çıkacağız. Türkiye’nin Otomobiliyle bu gururu bizlere yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere elini taşın altına koyan babayiğitlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ” dedi.

Editör: TE Bilişim