Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz, değerli işadamı Ferit Şahenk Doğuş Grubu'nun yatırımları bitmiyor. Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Bor'da Sabah Gazetesi   Genel Yayın Yönetmeni İsmet Ünver'e yaptığı özel açıklamada; bu defa da Niğde'de tarım ve teknoloji yatırımlarına girecekleri müjdesini verdi.

 

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, tarım ve teknoloji alanında Güney Koreli bir firma ile Türkiye'de e-ticaret platformu kurduklarını belirterek, ''Türkiye'ye yatırımcıları getirmeye devam edeceğiz" dedi.

  

Şahenk sözlerini şöyle sürdürdü:  ''Yeni Güney Kore'den geldim. Belirli müesselerle teknoloji, internet ve bir-iki konu üzerinden yatırım yapmak istiyoruz. Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Yatırımcı olaya uzun vadeli bakıyor. Bizim bakış açımız da uzun vadeli. Biz Doğuş Grubu olarak yaptığımız işleri daha iyi yapmaya çalışıyoruz. İlk üçte olmadığımız hiçbir konuda bulunmak istemiyoruz. Grup tarım ve teknoloji işine de girecek. Ana işimiz bankacılık, sonra otomotiv, sonra medya ve birçok konuda da işlerimizi daha iyi yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

 Türkiye'de ilk önce tarımda ve hayvancılık alanında bazı yapmak istediklerini belirten Ferit Şahenk açıklamalarını şöyle sürdürdü: ''Türkiye'nin tarımda çok daha rekabetçi olacağını düşünüyorum. Niğde'de bir Ziraat Fakültesi inşaatına başladık. Güney Kore'nin büyük gruplarından biriyle Türkiye'de e-ticaret platformu kuruyoruz. Yine teknolojide üretimle ilgili bir-iki sürprizimiz olacak. İspanyolları nasıl Türkiye'ye çektiysek, yatırımcıları ülkemize getirmeye bundan sonrada devam edeceğiz. Birçok sektörde büyüme imkanı var. Bankacılık büyüyen bir ekonominin dinamosu. İnşaat, otomotiv, gayrimenkul geliştirme, son teşvikle birlikte Ar-Ge'nin içine girdiği IT'de de Türkiye gelişmelere gebe. Büyüyen bir ülkede yenimedyanın çok gelişeceğini görüyoruz. Banka olsun, otomotiv olsun, medya olsun 10 sene sonra bu sektörü kullananlar ne isteyecek? Bankacılık rekabeti belki internet şirketlerinden gelmeye başlayacak. Buna hazırlıklı olmak lazım."

 

Haber Kaynağı : Bor’da Sabah Gazetesi


Editör: TE Bilişim