Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen  Niğde Şubesi maaş promosyonları konusunda bir basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan açıklama da ; Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Halk Bankası A.Ş. Niğde Şubesi ile 14.10.2010 tarihinde yapılan Banka Maaş Promosyon anlaşmasında promosyon parasının tamamı 2.073 TL olarak personellerin hesaplarına aktarılmış idi, 15.06.2011 tarihinde yeni atanan personeller için ek protokol yapılarak yine personellerin hesaplarına yatırılmıştır. Sağlık hizmeti sürekli personel sirkülasyonunun, hareketinin yoğun olduğu bir hizmet sektörü olması nedeni ile şu an 400 kişiden fazla sağlık çalışanı maaş promosyonu alamamıştır.

 

Yılan hikayesine dönderilen promosyon  meselesi için defalarca İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşülmüş ama hiçbir sonuç alınamamıştır. Bu konu çalışma barışını bozmakta ve çalışanlar arasında huzursuzluk yapmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü kendisine bağlı kurumlara da personelden promosyon konusu ile ilgili dilekçe alınmaması, alınmış dilekçe var ise bu dilekçelerin personele geri iade edilmesini bildiren bir resmi yazı göndermiştir. Dilekçe verme özgürlüğünün, dilekçe verme hakkının olduğu bilişim çağı yaşadığımız bir zaman da üyelerimizin hakkını kimseye gasp ettirmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

 

 Herkes her yere istediği şekilde dilekçe verebilir, verebilmelidir de. En son olarak İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye Halk Bankası A.Ş. Niğde Şubesi arasında ek protokol yapılmak istenmiştir. Fakat yetkili sendika olmamıza rağmen banka ile yapılan görüşmelere sendikamız çağrılmamıştır, ek protokol imzalanmak üzere sendikamıza kurye ile gönderilmiştir. Bu yapılmak istenen ek protokolde belirtilen promosyon almayan personel sayısı 287 kişi olarak belirtilmiştir, gerçek sayı bu rakamın çok üzerindedir. 287 personele 3 yıllığına verilecek promosyon tutarı kişi başı:522 TL belirlenmiştir. Bu rakam ilk yapılan asıl protokoldeki rakamın 4 te 1 i (1/4) kadardır, yani personelin alması gereken rakam 3 yıllık için 1.240 TL olması gerekirken İl Sağlık Müdürlüğünün reva gördüğü rakam :522 TL dir. Sendikamız bu rakamın diğer personellerle eşitsizliğe, adaletsizliğe yol açacağından ek protokolü imzalamamıştır. bu protokol de Sağlık Bakanlığının 19 Temmuz 2011 tarihli resmi yazısı da hiçe sayılarak bundan sonraki gelecek personeller de mağdur edilmektedir.

 

 

Konu ile ilgili olarak promosyon almayan üyelerimizin çalıştıkları yerlerdeki İş Yeri Sendika temsilcilerimizden bilgi almaları ve yasal işleme başlayabilmemiz için  http://www.nigdesagliksen.org.tr adresindeki dilekçe örneğini doldurarak çalıştıkları kurumlarına vermeleri gerekmektedir. Kamu oyuna, sağlık çalışanlarına ve üyelerimize duyurulur.” denildi.

 

 

Editör: TE Bilişim