Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, çevrim içi olarak gerçekleştirilen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 57. Olağan Genel Kurulunda, TÜBA Asli Üyeliğine seçildi.

TÜBA 57. Olağan Genel Kuruluna bir mesaj gönderen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank mesajında, "Bilimin, sanayinin ve teknolojinin tüm insanlığın yararına kullanıldığı adil bir düzen için; sizlere, çalışmalarınıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki; geleceğimizi sağlam temeller üzerinde inşa etmenin yolu, bilimi ve dehayı taltif etmekten geçiyor. Geleceğimize birlikte hizmet etmekten; çalışmalarınızı, projelerinizi desteklemekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Olağan Genel Kuruldaki açıklamalarında, TÜBA olarak bilim diplomasisi kapsamında uluslararası çatı kuruluşların ve organizasyonların toplantılarına çevirim içi olarak katıldıklarının altını çizerek Science-20’nin (S-20), G-20 liderlerine sunmak üzere hazırladığı sonuç bildirgesine de aktif bir şekilde önerilerle katkı sunduklarını da belirtti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Yapılan oylamanın neticesinde seçilen Konsey üyelerimizi ve Akademi’ye seçilen yeni üyelerimizi kutluyor ülkemiz ve dünyamız için iş birliği içinde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Bilimsel çalışmaları ve bilim insanlığını teşvik etmek, ulusal öncelikleri dikkate alarak bilim politikalarının oluşturulmasına yardımcı olmak ve toplumda bilimsel yaklaşım ve düşüncenin yayılması doğrultusunda çalışmalar yürüten Türkiye Bilimler Akademisinin 2012 yılında Asosye Üyesi olan ve 57. Olağan Genel Kurulunda ise Asli Üyeliğine seçilen Rektör, Prof. Dr. Muhsin Kar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bilimsel birikimin insanlığın ortak mirası olduğunu ve bu birikime katkı vermek ve katkı vermeye çalışan genç bilim insanlarının yetişmesine destek olmak gibi bir sorumluluğumuzun bulunduğunu ifade ederek, Asli Üye olarak seçilmesi için TÜBA'ya öneren, adaylığına destek veren, akademik çalışmaları üzerinde değerlendirmede bulunan ulusal ve uluslararası bilim insanları ile 57. Olağan Genel Kurula katılarak destek veren TÜBA üyelerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim