Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde ve çevre illerde faaliyet gösteren turizm şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ile birlikte, Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Niğde İl Temsilcisi ve Samistal Turizm Şirketi Sahibi Cevdet Eroğlu, TUTAP Nevşehir İl Temsilcisi ve Albunea Travel Başkanı Ali Murat Yıldız, Kapadokya Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Müdürü Levent Ak, TUTAP Nevşehir ve Andromeda Turizm Üyesi Talip Aldemir, Ürgüp Turizm Operasyon Müdürü Ahmet Sezgin, Trip Booking Turizm’in Sahibi İsmail Sucu, PRS Turizm’in Sahibi Arif Cantürk, 2K Travel Genel Müdürü Gönül Kızıldoğan ve Operasyon Müdürü Levent Kızıldoğan, Old Town Turizm’in Sahibi Faruk Kahveci, Stone White Turizm’in Sahibi Nuran Aktaş, Best Western Hotel Genel Müdürü Nazif Demir, Ekincioğlu Turizm’in Sahibi Mehmet Ekincioğlu, Dijon Turizm’in Sahibi Özcan Ecemiş, TUTAP Niğde Yönetim Kurulu Üyesi ve Niğde Haber Gazetesi’nin Sahibi Tuncay Aytaş ile Profesyonel Turist Rehberi Ahmet Aktürk katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Göncü Konağı Konuk Evi’nde gerçekleşen toplantıda Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitemize ait kültür varlıklarının tanınması ve bu varlıkların hem üniversitemize hem de Niğde’ye katkı sağlayabilmesi için, turizm ve tanıtım şirketi yetkilileri ile bu yönde oluşturulabilecek fırsatları değerlendirdi. Toplantıda, üniversitemiz Göncü Konağı Konuk Evi ile Kültür Sanat Evinin daha aktif bir şekilde kullanılması ve Niğde’ye kattığı değerin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Kar: Niğde’nin Kültürel ve Tarihi Varlıklarını Gelecek Nesillere Taşıma Sorumluluğumuz Var
Toplantının ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde’nin kültür varlıklarının tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak, “Günümüzde bir ürünün ve hizmetin kalitesi ne olursa olsun tanıtımı iyi yapılmadığı sürece hak ettiği değeri görmesi oldukça zor. Niğde’nin zengin tarihi mirasının korunması, kültür varlıklarının restorasyonu, değerlendirilmesi, tanıtılması ve geliştirilmesi çok önemli. Bu açıdan, Göncü Konağı Konuk Evi ve Kültür Sanat Evi’nin herkesçe bilinmesini ve bizden sonra gelecek olan nesillere de hizmet edecek şekilde korunmasını istiyoruz” dedi.

Kültür varlıkları ve turizm arasında bütünleyici bir bağlantı olduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Kültür varlıkları, bir şehrin değerini arttıran unsurlardan biri. Kültür miraslarımızın, ortak yaşam alanı olarak yeniden canlandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar ile Niğde’deki turist çeken yapı sayısını da artırarak, şehrimiz daha çok turistin uğradığı bir yer olabilir. Tüm bunların bilincinde olarak üniversitemize ve Niğde’ye katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Niğde İl Temsilcisi Cevdet Eroğlu ve TUTAP Nevşehir İl Temsilcisi Ali Murat Yıldız ise, Niğde’nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, el birliği ile bu potansiyelin Niğde için değere dönüştürülebileceğini ve bu yönde atılacak her adım ile her gayretin içinde olacaklarını ifade etti.

Toplantının sonunda Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve katılımcı heyet, Göncü Konağı ve Kültür Sanat Evinde incelemelerde bulundu.
 
Editör: TE Bilişim