Avrupa Birliği’ne Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu (UDYK) 2014 yılı 2. Dönem toplantısı Niğde Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Abdullah Uçgun başkanlığında, Niğde Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya üye kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda; il bazında, AB’ye uyum sürecinde farkındalığın oluşturulmasına yönelik yapılacak faaliyetler ile kurumların proje hazırlama kapasitelerinin artırılmasına yönelik fikir ve düşünceler paylaşıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Uçgun, burada yaptığı konuşmada, ilin AB fonlarından yararlanma düzeyinin yükseltilmesi ve özellikle okullarda öğrencilere yönelik AB müktesebatı ve uyum süreciyle ilgili bilgilendirici etkinlikler yapılması gerektiğini ifade etti. Şu an okullarda eğitim gören çocuklarımızın, gençlerimizin büyüyen ve gelişen Türkiye’de AB’ne uyumun tam olarak sağlanabilmesi için bu bilinçle yetiştirilmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Toplantıda ayrıca Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi tarafından yönetilen www.nigdeab.gov.tr adresi hakkında bilgilendirme yapılarak, kurumların uyguladıkları projeler ile ilgili olarak bu site üzerinden bilgi paylaşımında bulunmalarının ilin proje havuzunun oluşturulmasında önemli olduğu ifade edildi. Toplantının sonunda İl AB Daimi Temas Noktası Uçgun: “ www.nigdeab.gov.tr adresinde, proje teklif çağrıları, ilimizden proje haberleri, AB’ye uyum sürecinde yapılan etkinlikler, kurumsal bazda yürütülen projeler, ilimizde başta AB olmak üzere çeşitli kaynaklarla finanse edilerek kazandırılan projeler ile basından haberler yer almaktadır. Günlük olarak yenilenen sitede, projelere yönelik en yeni duyurular ve haberler yer almaktadır. Bu açıdan sitenin aktif olarak kullanımı ve takip edilmesi ile kurumsal projelerin buradan kamuoyu ile paylaşılması yararlı olacaktır.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim