Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar başkanlığında gerçekleşen toplantıya Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Altunhisar Ziraat Odası Başkanı İsmail Yazgan, Çiftlik Ziraat Odası Başkanı Arif Dinçsoy, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen ve üyeler katıldı.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, “Bilindiği üzere patates Niğde'nin ekonomik anlamında yüzde 65’ini etkileyen bir durum ve bunun içerisinde diğer illere göre çok büyük bir öneme sahip. Bunun için fiyatının hak ettiği değeri bulması için elimizden gelen kendi üretebileceğimiz yukarıdaki milletvekillerimiz ve yerel siyasetçilerimiz olmak üzere yukarıdaki bizleri yöneten Ziraat odası başkanımız olsun, Ticaret odası başkanımız olsun onlara aktarmak için bir rapor hazırladık. Hazırladığımız bu raporu vereceğiz. Niğde'miz patates üretilen bütün illerimiz dahil ama Niğde'miz yaklaşık 7 ay patates ile geçinen bir bölge olacak inşallah" dedi.

Birlik ve beraberliğin çözüm olacağını dile getiren Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz de, “Niğde ve Nevşehir odaları olarak çiftçinin derdine bir nebze ilaç olmak. Ama biz bunun nasıl yapabiliriz. Ziraat odası başkanımızın da bahsettiği gibi bir elin nesi var iki elin sesi var. Biz burada birlik ve beraberlik yapar isek, siyasilerimize bakanlık düzeyindekilere iletir isek çözüm bulmaya çalışılır. Tek yapılan bir işten başarılı olacağını sanmıyorum. Komşu iller olarak biz Nevşehir milletvekillerimize, sizler Niğde milletvekillerine çözümlerimizi duyurur isek çiftçinin derdine bir nebze de olsa çare oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim