CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cuma günü Niğde’yi ziyaret edecek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, yüzbinlerce ton ürünün çürümeye terk edildiği patates depolarını da gezmesini önerdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Fakıbaba’nın 23 Mart Cuma günü, Suudi Arabistanlı yatırımcılarla Niğde’ye geleceğinin ifade edildiğini belirterek, “Öncelikle Sayın Bakan’ın Niğde ziyaretinin, Niğde çiftçisi ve üreticisinin, ilin tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunların çözümüne yönelik bir ziyaret olmasını temenni ediyoruz. Sayın Bakana Niğde ziyareti kapsamında patates depolarını da gezmesini öneriyoruz. Yüzbinlerce ton patatesin, depolarda çürümeye terk edildiğini kendi gözleriyle görmesini ve çiftçilerin taleplerini dinlemesini tavsiye ediyoruz. Bürokratlar tarafından patates üreticilerinin sorunu yokmuş gibi lanse edilen durumu, Sayın bakan kendi gözleriyle görürse belki sorunun çözümü için daha gerçekçi bir yaklaşım içinde olabilir” dedi. 

Patates üreticilerinin; patatese ihracat teşvikinin artırılması, tarım kredi kooperatifleri ve bankalara olan borçların ötelenmesi, tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçlarıyla ilgili düzenlemeye gidilmesi gibi beklentilerinin bulunduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “Sayın Bakan elbette Niğde’nin tarım ve hayvancılıkta yaşadığı sorunlarla ilgili bir brifing alacaktır. Ancak Bor şeker fabrikası özelleştirilmesinin ardından, pancar üreticilerinin yaşayacağı muhtemel sorunlarla ilgili olarak da Sayın Bakanı Bor Şeker Fabrikasına davet ediyor, burada hem işçi hem de çiftçi temsilcileriyle görüşme yaparak, onların sorun ve endişelerini dinlemelerini  öneriyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim