Niğde’de Parkomat Borcu olan ve şirket tarafından ihtar ve tebligat yapılmasına rağmen borcunu ödemeyen araçlar için yakalama işlemleri başlattı. Niğde’de geçtiğimiz Temmuz ayında Parkomat Borcundan dolayı 2 Bin araç sahibine Parkomat Şirketi tarafından borçlarını ödemeleri için tebligat yapıldı. Tebligatların ardından yasal süreçler bitince içre ve araçların yakalama işlemi başlatıldı.

Parkomat borcu olanlar için yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından icra ve araçların yakalanma işlemlerinin başladığını belirten şirket yetkilileri, “İl aşamada geçtiğimiz Temmuz ayında 2000 kişiye tebligat yapıldı. Devamında artık yasal süreçler bitince icra ve araçların yakalama işlemleri başlatıldı. Bugün bir araç sistem de görülünce avukat tarafından işlem yapılmış ve araç yakalanarak yediemin otoparkına çekilmiştir. Önümüzdeki günlerde de 8 araç daha yediemin otoparkına çekilecektir.


Hali hazırda parkomat borcu olan araç sahiplerimiz sistem içinde bize ulaşıp güncel bor ve sadece tebligat parasını ödeyerek işlemlerini bitirebilirler. Bugün yaklaşık 390 TL için Bin 600 lira ödemek zorunda kalmazlar. Şirketimizde parkomat alanında 30 kişi istihdam ediliyor ve her yıl belediyeye bir yıllık kira bedeli peşin ödendiği için şirketimizin alacakları için Merkezi İzmir’de olan hukuk müşavirliğince otomatik olarak takip ediliyor. Araç sahiplerimizin zor duruma düşmemeleri ve parkomat borcundan dolayı yasal takibe maruz kalmamaları için borçlarını kısa zamanda ödemeleri gerekiyor” denildi.

Editör: TE Bilişim