Geçtiğimiz yıldan bu yana korona virüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına alması birçok sektörü de olumsuz etkiledi. Korona virüs sürecinde okulların kapanması ve uzaktan eğitim sürecinin başlaması ile bu süreçten olumsuz etkilenenlerden biri de kırtasiyeciler oldu.

Pandemi döneminde eğitimlerin uzaktan yapılması ve yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte eğitim sürecinin tekrar başlaması bile kırtasiyeci esnafının imdadına yetişemedi.

Koronavirüs nedeniyle bir yıldır zor zamanlardan geçtiklerini belirten Kırtasiyeciler, Zaten korona virüs salgının yaygınlaşması ile geçen yıldan bu yana çoğu ürün elimizde kaldı. Eğitimler uzaktan verildiği için velilerde evde bulunan kaynaklarla, defter, kalemle idare etmeye çalışıyor. Durum böyle olunca bizler de geçtiğimiz yıllarda yaptığımız satışın yarısını bile yapamıyoruz. Pandemi sürecinde birçok sektöre destek verildi ama yeterli olmuyor. Şimdi tekrar okullar açılsa da bizim sektörde beklediği etkiyi yaratmadı. Zaten çocukları okula az gidecek diye pandemi sürecinde ekonomik daralma yaşayan birçok aile idare etmeye çalışıyor. Daha önceki süreçlerde ürün yetiştiremezdik. Şimdi ise iş yapmadan dükkânı kapattığımız oluyor. Eğitimin uzaktan olması olumlu gibi görünse de bizim sektörü olumsuz etkiledi. İnşallah okulların açılması da tam zamanlı olur da bizim işler de normalleşir.” dediler.

Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı
Editör: TE Bilişim