CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, şeker pancarında şu günlerde hasadın devam ettiğini anımsatarak, "Şeker pancarında alımlar başladı. Ancak alım fiyatlarının açıklanmaması üreticiyi endişelendiriyor. Çiftçi, fiyatın ton başına 380-400 lira olmasını bekliyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, şeker pancarı üretiminde söz sahibi illerin başında gelen Niğde'de pancar çiftçisinin beklentilerini gündeme getirdi. 


Şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ekim alanlarının daraldığına işaret eden Başkan Adem, şekerin stratejik bir ürün olduğunu anımsattı. 

ÇİFTÇİ ENDİŞELİ!
Mazot, gübre, sulama, elektrik ve söküm bedeli başta olmak üzere maliyetlerin her geçen yıl arttığını ifade eden Başkan Adem, "Çiftçimiz tarlada hasada başladı. Şeker pancarında alımlar da sürüyor. Ancak 2020 pancar alım fiyatının hala açılanmamış olması çiftçiyi endişelendiriyor. Üreticiler, 2020 ürünü pancar alım fiyatının belirlenerek bir an önce açıklanmasını istiyor" dedi. 

FİYATI KİM AÇIKLAYACAK
Kota dışı pancar alımı yapanların bu yıl pancar fiyatının artırılmayacağını iddia ederek üreticiden daha ucuza pancar almaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Erhan Adem, "Üreticinin emeğini heba ettirmeyin. Şeker pancarı sadece şeker değildir. Gıdadan tarıma büyük önem taşıyor. Ülkemiz için stratejik bir ürün olan şeker pancarında üreticiyi küstürmeyin!" ifadelerini kullandı.
Üreticilerin beklentisinin ton başına 380-400 liralık bir fiyat olduğunu dile getiren Başkan Adem, "Fiyatları bir an önce açıklayın" çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilişim