Kasım Ayı Boyunca süren İl Genel Meclis Toplantısı’nın gündemini İl Özel İdaresi bütçesi oluşturdu. Yapılan müzakereler neticesinde İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçesi 22 milyon TL olarak kabul edildi.


İl Genel Meclis Üyelerine Kasım Ayı boyunca süren bütçe çalışmalarından dolayı bir yemek veren Niğde Valisi Âlim Barut, Meclis Üyelerine yaptıkları yoğun mesaiden dolayı teşekkür etti.

Yemek öncesinde İl Genel Meclisince kabul edilen bütçe hakkında bir açıklamada bulunan Vali Barut, idarenin 2012 yılı için hazırlanan bütçesinin Kurumsal Stratejik Planına uyumlu olduğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmasında; “İdaremizin 2012 yılında yapacağı faaliyetler için bütçesi İl Genel Meclisinde görüşülerek kabul edilmiştir. Bundan böyle bütçe imkânları dâhilinde maksimum verim elde etmek için çalışmalar yapılacaktır.

 

22 milyon az bir rakam değildir. Gönül isterdi ki daha büyük bütçemiz olsun. Ancak geçen yıllarda yapılan bütçeler göstermiştir ki Niğde Özel İdaresi’nin bütçesi ayakları yere basan bir bütçedir. Afakî rakamlardan kaçınılmıştır. Denk bütçe esasına göre hazırlanmış ve karşılıksız hiçbir rakam ayrılmamıştır. Ümit ediyorum ki 2012 yılında da bu bütçe rakamının %75–80 oranında yatırıma ayırabilelim.

 

Ben buradan tekrar bütçe çalışmalarında emeği geçen başta Meclis Başkanımız olmak üzere Meclis Üyelerimize ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür ediyor, yeni yıl bütçesinin İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


 

Editör: TE Bilişim