İl Genel Meclis Toplantısına katılan İl Emniyet Müdürü Ali Doğan  Uludağ, caydırıcı özelliği ile güvenlik teşkilatları ve kamu için çok büyük önem arz MOBESE kameralarının Niğde genelinde kurulması için gayret göstereceklerini söyledi.

  

Haber - Kamera: Gökhan ÖZBEK

  

Uludağ, MOBESE için kendilerine tahsis edilen 600 bin TL’ye ek olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ödenek isteyeceklerini ve köy-kasa girişleri mahalle araları da dahil olmak üzere Niğde’ye MOBESE sistemini kuracaklarını belirtti.

 

 

 Niğde İl Genel Meclisi, 4. Dönem Kasım Ayı Olağan Toplantısı için bir araya geldi. İl Özel İdaresi İl Genel Meclis binası toplantı salonunda dün saat 11.00’de İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit başkanlığından gerçekleştirilen toplantıda gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından  katılan İl Emniyet Müdür Ali Doğan Uludağ, kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Konuşmasında İl Genel Meclisi’nden MOBESE ve elektronik denetim sistemi ile ilgili talepleri  olduğunu dile getiren Uludağ, “ Bu dönem içerisinde meclisimiz gerçekten bizim taleplerimizi büyük oranda karşıladı. Bundan dolayı da teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi MOBESE sistemi veya elektronik denetim sistemleri güvenlik teşkilatları ve kamu için çok büyük önem arz etmektedir. Her şeyden önce caydırıcı olması, suç işlemeye meyilli insanların kameraların bulunduğu yerde suç işlemekten vazgeçmesi bizleri ve büyük oranda işlerimizi rahatlatıyor. Aynı zamanda mobese sistemlerinin ekonomik ve ucuz olması, en önemlisi de caydırıcı olması bizler için çok önemlidir. Bir ekibin yada birkaç ekibin yapamadığı işi bir mobese sitemi çok rahatlıkla yerine getiriyor. Bununla ilgili olarak yaklaşık maliyet çıkarttık, kameraların kurulması gereken yerleri belirledik. Bununla ilgili 1 Milyon TL talep ettik, ancak meclisimizin takdiri ve bütçe imkânları itibariyle 600 bin TL bizlere tahsis edilmiş oldu. Bizler de emniyet genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde bu 600 binin üzerine mümkün olduğu ölçüde ödenek isteyeceğiz ve MOBESE sistemini kurmak için gayret göstereceğiz” dedi.





 


Editör: TE Bilişim