Niğde Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı seçimleri için yapılan delege seçimleri Niğde 1. Asliye Hukuk Mahkemesi (İş Mahkemesi Sıfatıyla) 13.01.2015 tarihinde yapılan duruşmada 1121 Karar esas numarasıyla iptal etti.

 

Şube Başkanı Avşar Haklı Çıktı

 

Öz İplik-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından Niğde Şube Üzerinde oynanan ayak oyunları 05.12.2014 tarihinde ilk delege seçimi ile başlayan süreçte ilk delege seçimlerinde Şube Başkanı Mehmet Avşar 89-0 aldığı delege seçimi, Ankara Genel Merkezce haksız yere iptal edilmiştir.

 

Yapılan ikinci delege seçimlerinde ise Ankara Genel Merkez gerek sıralama hileleri gerekse delege müracaat formlarının tutulan tutanaklara aykırı olarak, hazırlandığı çalışanların kafasına karıştırmaya yönelik yapılan bu usulsüz, tüzük ve yönetmelik dışı akıl almaz oyunlarla seçim yapılıp sanki hemşerimiz olan ve Öz İplik-İş Sendikası Türkiye Genel Başkanı Adayı Olan Mehmet Avşar'ın kaybettiği gibi bir hava oluşturularak, Şube Başkanı Mehmet Avşar'ın genel başkanlık yolunda önü kesilme projelerini devam ettirdiler.

 

Mahkeme Delege Seçimlerini İptal Etti

 

Yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaları  yargıya taşıyan Avşar Başkan Niğde 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne konuyla ilgili dava açmıştı. Niğde 1. Asliye Hukuk Mahkemesi (İş Mahkemesi Sıfatıyla) değerlendirdiği davayı  13.01.2015 tarihinde yaptığı duruşmada kararını vererek, yapılan ayak oyunlarına ve hukuksuzluklara dur diyerek, Şube Başkanı Avşar'ın talebini yerinde bularak delege seçimlerinin iptaline karar verdi.

 

Yapılan duruşmada Öz İplik-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Ömer Yabaş ve Kayseri Şube Başkanı Cuma Eren'de katılarak, Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar'a yapılan bu haksızlıkta yanında olarak destek verdiler.

 

Malatya Başkanı Destek İstedi

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından Öz İplik-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Ömer Yabaş bir açıklama yaptı. Başkan Yabaş yaptığı açıklamada adalete her zaman güvendiklerini belirterek; "Bir Malatyalı olarak ve şuan mevcut genel başkanın hemşerim olmasına rağmen, Genel Merkezde yaptığı tüm yolsuzluklarla hukuksuzluklarla alakalı bende bizzat Ankara'da hemşerim olan genel başkan Murat İnanç aleyhine suç duyurusunda bulunarak, basın savcılığında dava açmış durumdayım. Hemşerim Genel Başkanı Murat İnanç'ın nasıl biri olduğunu bana sorun.

 

Bu karda kışta Niğde'ye gelme sebebim Öz İplik-İş Sendikasının Genel Başkanlığına aday olan ve 2011'de kendisine destek verdiğim ve şuanda da desteğime devam ettiğim Mehmet Avşar kardeşimin yanında olmak ve inşallah bu teşkilatın genel başkanlığında kendisini görmek istiyoruz.

 

Bir Malatyalı olarak buradan tüm Niğdelilere seslenmek istiyorum, genç üniversite mezunu olan ve bu teşkilatın çatısını ve çıtasını daha üst seviyeye çıkaracak olan Mehmet Avşar kardeşime biz Malatya ve Kayseri Şube olarak destek veriyoruz, siz Niğde'li Birko çalışanlarından ve tüm Niğdelilerde hemşerinize sahip çıkmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Avşar Adalet Yerini Buldu

Mahkemenin kararının ardından bir açıklama yapan Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar, adaletin yerini bulduğunu belirterek, sitem dolu bir açıklama yaptı. Başkan Avşar açıklamasında; "Niğde Şubeyi ve Niğde'yi 2011 yılında yapılan  Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanlık seçimlerinde Türkiye'yi temsil edecek ekibi kurduk, fakat bu konuda çalışanlarımızdan ve Niğde Kamuoyundan gerekli desteği göremediğimizi düşünüyorum. Buna rağmen Kahramanmaraş delegelerimiz getirtilmeyerek haksız yere Genel Başkanlığımız engellendi. Ondan sonraki süreçte Ankara Genel Merkezi genel başkan ve yöneticileri tarafından üzerimize oynanmadık ayak oyunları kurulmadık kumpaslar atılmadık iftiralar yalan yanlış itibar zedeleyici söylenmedik yalanlar bırakılmadı.

 

Niğde'de çalışanlarımızın kafasını karıştırmak için gruptan daha iyi imzaladığımız toplu sözleşme sanki kötüymüş gibi veya kendileriyle birlikte imzalamamışız gibi gösterilerek, Birko çalışanlarının kafası karıştırılıp Niğde'de defalarca toplantılar yemekler tertiplenip aleyhimize propagandalar yapıldı. Bunların asıl sebebi Ankara Genel Merkezi ile alakalı Ankara 31. Asliye Ceza'da 27 Ocak 2015 tarihinde duruşması olan 1254 nolu dosyadaki genel merkez ile alakalı yolsuzluk iddialarının savcılık ve mahkemece kabul edilmesini ve bizlerin davaya taraf olmamızdan dolayı bu süreç yaşanmıştır.

 

Ama Allah'a şükürler olsun biz her zaman önce Allah'a sonra Türk Adaletine, hakimlerine ve savcılarına sonuna kadar güvendik. Hukuksuz hiç bir yola başvurmadık. Elbet haklının hakkını alacağına inandık. Bu günde Niğde 1. Asliye Hukuk Mahkemesi yapmış olduğu duruşmada bizleri haklı görerek delege seçimlerini iptal etmiştir. Tek temennim bir Niğde'li olarak Ankara Genel Merkez'de ben veya bir başkası önemli olan genel başkanlık makamında Niğde'nin temsil edilmesi için olanca gayretimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Ayrıca bugün beni yalnız bırakmayan Kayseri Şube Başkanımız Cuma Eren ve Malatya Şube Başkanımız Ömer Yabaş başkanlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Alınan bu kararın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
 

 

Editör: TE Bilişim